Elektrik tesisatında arıza var ev sahibine nasıl yaptırtabilirim.
Kaçak akım rölesi ikide bir arıyor anlamsız bir şekilde elektrik tesisatında bir arıza var, eski kiracının da buzdolabı bozulmuş bu yüzden sebep, ben taşınalı 1 ay olmadı şimdi ev sahibi yaptırmak istemeyecek türlü türlü bahaneler sunacak muhakkak ben bu sorunu nasıl aşabilirim ?
Bildirmem ve yapmaması durumunda, kendim yaptırıp fatura ibrazı ile direk kiradan düşmem yasal mıdır?
Cevap: Elektrik tesisatında arıza var ev sahibine nasıl yaptırtabilirim.
Noterden ihtarname çekmenizde yarar var. Tabi noterliğe ödeyeceğiniz yaklaşık 200-300 liralık masrafa değer mi bilemiyorum. Kiracı kafasına göre tamirat yapıp, kiradan düşemez. Mutlaka ev sahibinin onayını alması gerekir. İhtar çekerseniz evin elektrik arızaları nedeniyle kullanmaya elverişsiz olduğunu, eğer yedi gün içinde gerekli tadilat yapılmazsa kira kontratını feshedeceğini bildirmeli.
Cevap: Elektrik tesisatında arıza var ev sahibine nasıl yaptırtabilirim.
İlk ay dolmadı 2250 TL'ye kiraladım evi. Şu an en düşük ev fiyatı 2500 TL çıksam daha bir türlü dert sözleşme feshi ile ki yaptırmaz elektrik arızasını ihtarname çektirsem ayrı bir masraf. Neresinden tutarsam tutayım elimde kalıyor.