CMK 223/2-E (Delil Yetersizliği) Manevi Tazminat Davası Açılır Mı?
Bir süre önce sanık sıfatında yargılandım. Şikayet dilekçesinin gerekçesi kimlik bilgileri kullanılarak adlarına sahte şirket kurduğum gerekçesiyleydi. Bu sebeple elektronik eşyalarıma el konuldu ve 4 yıl geçmesine rağmen talep etmeme rağmen hala teslim edilmedi. Sanık sıfatında yargılandım.
İddianame kişisel verileri paylaşmaktan düzenlendi. Bana isnat edilen suçlar dava kapsamına girmedi. Bu isnat edilen suçların ispatlanmasını mahkemeden talep etsem de dava CMK 223/2-E üzerinden delil yetersizliğinden beraat verildi. Dava istinafa gidip kesinleşti. El konulan eşyalarımı hala teslim almadım.
Bu durumda haksız şekilde iftira atılan şahsım, benden şikayetçi olan şahıslar hakkında manevi tazminat davası açabilir mi? Eğer açılırsa manevi tazminatı ne üzerinden hesaplamak gerekir. 10.000 TL olarak dava açmayı düşünüyorum.
Cevap: CMK 223/2-E (Delil Yetersizliği) Manevi Tazminat Davası Açılır Mı?
Delil yetersizliğinden beraatte ve suçun mahiyeti olarak da re'sen soruşturulan bir suçta ihbarda bulunan kişiye karşı açılacak manevi tazminat davasını kazanamazsınız.
Cevap: CMK 223/2-E (Delil Yetersizliği) Manevi Tazminat Davası Açılır Mı?
Yanıtınız için çok teşekkürler. Bu durumda dava red mi edilir? reddedilirse ön inceleme sırasında mı reddedilir yoksa kabulü sonrasında hüküm verilmez mi?