Suç duyurusu/İhbar için öneriye ihtiyacım var.
Piramit sistemi diyebileceğimiz (eskiden Titan adı altında faaliyet göstermiş olan firma gibi) bir firmadan söz etmek istiyorum.
Bu firma distribütörlük sistemi ile ürün pazarlıyor. Satışı yapılan ürün için Sağlık Bakanlığı'ndan "gıda/besin maddesi" türü bir izin almış. Ancak ürünü satanların tamamına yakını bunların tanıtımını bir ilaç olarak yapıyor. Şu hastalığa şu, bu rahatsızlığa da bu, şeklinde tanıtım yapıyorlar. Bu tanıtımı genelde gizli şekilde yaparak bir sorun çıkmasını engellemeye çalışıyorlar. Acaba buna ait yazılı fotokopiden oluşan belge ile firma hakkında ne gibi bir yasal işlemde bulunabilirim? Fotokopide "şu ürünün kullanım alanı, bu bu bu rahatsızlıklar içindir." şeklinde ifadeler var. Ancak Sağlık Bakanlığı bu ürünleri bir ilaç olarak onaylamamış. (Bizim evde bu ürün para verip kullanıldı ve bir faydası görülmediği için kendimi dolandırılmış gibi hissettim.)
Cumhuriyet Savcılığı'na mı yoksa Sağlık Bakanlığı'na mı ve ne şekilde başvuruda bulunmam yani suç duyurusu/ihbar yapmam gerekir? (Tanıtım yapan kişiler kendi aralarında organize edip belirli salonlarda düzenledikleri (örgütlenmiş) toplantılar aracılığı ile de kurbanları kandırıyorlar.) Zaman ayırıp yanıt verebilecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.