Kiracının kim olduğu belli değil, tahliye ve ihtarname kime yapılacak ?
bir arsam var 20 sene önce istifleme/depo alanı olarak kiraya verdim, son 2-3 senedir kira almakta problem yaşıyorum.
arsayı kullanan kişiden (9 sene önce) 6 yıllık kira karşılığı mal aldım o zamana kadar sorun yoktu. 6 yıl geçip te yeniden kira almaya başlayacağım zaman (yani 3 sene öncesi) kiralarda problem çıktı.
yazılı bir sözleşmemiz yok, arsayı kullanan firmayla bizim kiraları aldığımız kişi dayı/yeğen oluyor, biz yeğenle görüşüyorduk bugüne kadar. yani arsadaki firma dayı kişisine ait yada bir başkasına bilemiyorum.
Şimdi ihtarname çekeceğim ama arsayı kullanan kişi yasal olarak kim firmanın tam ismi nedir yada şahıs mıdır bilmediğim için ne yapacağımı bilemedim.
Kime nasıl ihtarname yollayacağım ? Öncelikle ne yapmak gerekiyor ?
cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kiracının kim olduğu belli değil, tahliye ve ihtarname kime yapılacak ?
Kirayı aldığınız kişiden ziyade taşınmaz malı asıl kullanan firmayı tespit etmek zorundasınız. Firma değil de dayı dediğiniz kişi kullanıyorsa onu tespit edip ona ihtarda bulunmanız gerekmektedir.
Cevap: Kiracının kim olduğu belli değil, tahliye ve ihtarname kime yapılacak ?
İsimlerini biliyorsanız firmaya, sahibi dayıya ve yeğene yani üçüne birden ihtar çekin. En azından biri üstlenecektir. Üstlenmiyorsa sözleşme de olmadığına göre fuzuli işgalci olurlar.