-
Sahte senet icra.
Merhaba,
2010 yılında sahibi olduğum şahıs firmamdan ortak olduğum limited şirketine sözde adıma senet verilmiş ve senet cirolanarak bir kaç el değiştirmiş. Söz konusu senet doğal olarak ödenmeyince o tarihlerde icra rakibi başlatılmış. Ancak 2019 yılına kadar e-devlette vs hiç bir şekilde karşıma çıkmadı. Evde olmadığım bir zamanda Türkçe bilmeyen eşime tebligat verilmiş kendisi o dönem tedavi gördüğümden dolayı hem dalgın hemde postacının kendisine verdiği şeyin öneminden haberi olmadığı için bana söylemeyi unutmuş. Tabi bu süreçte takip kesinleşiyor. Ta ki aracıma haciz konulana kadar haberim yok. Alacaklı avukatına gittiğimde senetteki imzanın da yazının da bana ait olmadığını gördüm ve durumu anlattım. Cirodaki şahısları tanımadığımı, senedin bana ait olmadığını üzerinden 10 yıl gibi bir süre geçtiğini ve alacaklı ile görüşüp durumu izah etmelerini ve takibi durdurmalarını rica ettim. Kendileri tamam diyerek ayrıldım ancak, geçen 1-1,5 yıllık süreçte alacaklı şahsa ulaşamadıklarını söylediler bende talebimi tekrar ilettim yine tamam bakalım dediler bu seferde banka hesaplarıma bloke talebi gönderdiler. Alacaklı ortada yok, tebligat yapılmış ve süresi içinde itiraz etmediğim için kesinleşmiş artık bu konuda ne yapabilirim nasıl bir yol izlemeliyim imzaya mı tebligata mı alacaklıya ulaşılamamasına mı ne çeşit bir aksiyonda bulunmalıyım?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Sahte senet icra.
Ek olarak uyaptan baktığımda avukat dosya vekaletname olmaksızın vekil kaydedilmiş yani vekaletname yok.
-
Cevap: Sahte senet icra.
Yapmanız gereken bir an önce menfi tespit davası açmanızdır.