Motorunu yenisi ile değiştirdiğim arabanın Araç Motor Numarası kazıntı çıktı
Konuyu nereye açacağımı bilemedim. İnşallah doğru yere açmışımdır. Galeri aracılığıyla bir araç satın aldım. 10-15 gün sonra araba hararet yaptı. Usta Motorun rektefe edilmesi gerektiğini söyledi. Fiyat çok yüksek geldi. Bunun üzerine çıkma motor arayışına girdim. İnternet üzerinden bir firmadan çıkma motor aldım. Motorların yurtdışından geldiğini söylediler. Faturası ve banka havale makbuzum mevcut. Motoru direk ustanın dükkanına kargo ile yolladılar. Motor takıldı. Ruhsata işlenip işlenmeyeceği konusunda bir fikrim yoktu. Ben de aracı satmak için ilana koydum. İlanda da motorun değiştiğini bildirdim. Sattığım adam sonra öğrendim bilseydim almazdım diye aracı iade etmek istedi. Önce savcılığa suç duyurusunda bulunda ve araca el koyuldu. Bunun üzerine ben de aracın satışını geri aldım. Şimdi araç savcılıkta motor kriminale gitti numarasında kazıntı olduğu tespit edildi. Motor numarası tespit edilemediğinden çalıntı olup olmadığı tespit edilemedi. Aracın orjinal motoru bende mevcut o motoru taktırıp yaptırmak istiyorum. Ama iade edilmeyecekmiş. Bu araç şimdi ne olacak. Hurdaya mı ayrılacak. Bu durumda avukat tutmam gerekiyor mu. Mahkeme aşamasını mı bekleyeceğim. Bu arabadan dolayı çok mağdur oldum. Aldığım günden beri orasını burasını yaptırmakla uğraştım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar
Cevap: Araç Motor Numarası
Öncelikle avukat tutmanızı tavsiye ederim. Çünkü çok teknik bir konu. Hakkınızda dava açıldığında mahkeme talebiniz halinde adli emanet otoparkındaki aracın iade edilmesine veya dava sonuna kadar alıkonmasına karar verebilir. Siz savcıya yeni motorun faturasını ve ödeme yaptığınız dekontu sundunuz mu?
Cevap: Motorunu yenisi ile değiştirdiğim arabanın Araç Motor Numarası kazıntı çıktı
Evet motorun faturası ve gümrük belgeleriyle dilekçeyle aracın teslim edilmesi talebinde bulundum. Savcı motor kazıntılı aracı veremeyiz dedi. Sanırım motoru aldığım yerin de ifadesi alınacak. 1-2 ay da onların ifadesinin gelmesini bekleriz. Bakalım bir kaç ay sonra alırız belki, dava açılırsa da bir kaç sene sonra.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle avukat tutmanızı tavsiye ederim. Çünkü çok teknik bir konu. Hakkınızda dava açıldığında mahkeme talebiniz halinde adli emanet otoparkındaki aracın iade edilmesine veya dava sonuna kadar alıkonmasına karar verebilir. Siz savcıya yeni motorun faturasını ve ödeme yaptığınız dekontu sundunuz mu?
Bu aşama da mı avukat tutmam gerekiyor. Şuan soruşturma aşamasında. 2,5 aydır bekliyorum. Faturayla birlikte banka havale dekontu ve watsap yazışmalarımı da sundum.
Cevap: Motorunu yenisi ile değiştirdiğim arabanın Araç Motor Numarası kazıntı çıktı
bu site unutulmuş herhalde uğrayan eden yok. Cevap gelene kadar adamı asarlar :)