işveren vekilli vekaletnamesine imza atan şirket hissedarlarından birisi ölür ise?
Öncelikle herkese selamlar.
Ben bir inşaat işinde, anonim şirketin iki hissedarı tarafından vekaletname ile işveren vekili tayin edilmiş idim Bu iki kişi tek başlarına imza ile iş yapamıyorlar ikisinin de birlikte imzaları olması gerekiyor.
Vekaletnameye imza atan hissedarlardan bir tanesi vefat etti.
Sormak istediğim bu vekaletname artık geçersiz durumda mıdır?
Cevap: işveren vekilli vekaletnamesine imza atan şirket hissedarlarından birisi ölür ise?
İşveren vekili olarak işçilere karşı sorumlu ve aynı zamanda hak sahibiyken, anonim şirket açısından vekalet veren öldüğü için vekaletiniz düştüğünden şirketi temsil yetkisine sahip değisiniz. Vekalet ilişkisi ölüm ile sona erer.
Cevap: işveren vekilli vekaletnamesine imza atan şirket hissedarlarından birisi ölür ise?
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
İşveren vekili olarak işçilere karşı sorumlu ve aynı zamanda hak sahibiyken, anonim şirket açısından vekalet veren öldüğü için vekaletiniz düştüğünden şirketi temsil yetkisine sahip değisiniz. Vekalet ilişkisi ölüm ile sona erer.
Cevabınız için teşekkürler.
yeni yönetim kurulu toplanana kadar ve ölen hissedarın yerine yenisi gelene kadar dahi olsa geçerlilik devam etmiyor değil mi? Öldüğü anda vekaletname geçersiz oluyor dolayısı ile şantiye ile ilgili herhangi bir sorumluluğumuz kalmamış oluyor değil mi?