Kendiliğinden yenilenen kira sözleşmesine rağmen Ev Sahibi Evden Çıkarmak İstiyor
Herkese merhaba, biz bir yıllık yeni evli bir çiftiz. Oturduğumuz eve taşınalı bir sene oldu ve sözleşmemiz iki ay önce bitti fakat biz her ay bankadan düzenli olarak kirayı yatırıyoruz. Ev sahibimiz sözleşme bitince bize geldi ve sözleşme yenilemeyelim haziranda düğünüm var mayıs gibi çıkabilir misiniz dedi biz de olur dedik. Geçen ay aradı bir iki ay daha erken çıkabilir misiniz düğün tarihim öne alındı dedi biz de durumlar müsait olursa Ev bulabilirsek çıkarız dedik. Bugün tekrar aradı bu ay ya da önümüzdeki ay çıkmanız gerekiyor evliliğim öne alındı notere vs gitmek istemiyorum samiyetimiz var dedi. Ben de eşimle konuşayım size döneriz ama durumumuz yok dedim. Bu durumda ne yapabiliriz yasal haklarımız neler yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Ev Sahibi Evden Çıkarmak İstiyor
Kira kontratında aksine hüküm yoksa, taraflardan biri kontratı yenilemeyeceğini bildirmezse kontrat kendiliğinden aynı süre ve şartlarla (kira artırımı hariç) yenilenmiş sayılır. Sİzin kontratınız yenilenmiş sayılıyor ve aslında mal sahibinin sizi zorla tahliye etmesi mümkün değil. Ancak herşey kanun değil, bir lütuf tahliyesi olur boşaltırsanız.
Mal sahibi kontrat bitmeden önce notere gidip ihtar çekseydi evet çıkmalıydınız ama o süreyi geçirmiş. Şimdi boşuboşuna ihtar çekeceğine orta yolu bulmakta yarar var yoksa diretirseniz 2 sene uğraşır doğrusu...