İmara aykırı (izinsiz) Baca yapımı
Merhabalar, bulunduğumuz binanın Banyo ve Tuvaletlerinin pencere açılımı olan havalandırma şaftına en alt kattaki dükkan sahibi Kat maliklerinden ortak karar almadan ( izin almak için girişimde bile bulunmadan ) 2 x 30cm çapında endüstriyel sac baca inşaa etti.
İznimizin bulunmadığını ve imar kanuna göre kaçak olan bu yapı ile alakalı belediyeye 1.5 ay önce iadeli taahhütlü posta ile bildirmemize rağmen, belediye işi savsaklıyor ve ya yokuşa sürüyor. ( 2. haftanın sonunda Belediye 15 gün süre verildiğini söyledi ama o süreden sonra 1 ay geçti , halen bir gelişme yok ). Sık sık belediyeyi aramakta bir noktadan sonra anlamsızlaşıyor.
Durumla alakalı belediye hakkında ne yapabilirim ?
Savcılığa "görevi ihmal suçu" için suç duyurusunda bulunmam ne zaman uygun olur !
Amacım ne hukuku gereksiz yere yavaşlatmak ve fazladan yük bindirmek, ne de insanları yormak ama olağan akış ile iş yaptırmak çok güç gibi duruyor. Ama pis kebap ve kokoreç kokusundan pencereleri açamıyoruz bile .
Yapabileceklerin konusunda bilgi ve tecrübelerinizi benimle ve tüm forumlar paylaşırsanız çok sevinirim,
saygılar
Cevap: İmara aykırı (izinsiz) Baca yapımı
2004 yılında satın aldığınız binanın zemin katındaki işyerini alan kişinin 2001 yılında satın alıp havalandırma boşluğuna diğer kat malişklerinin de iznini alarak yapmış olduğu bacanın düzeltilmesi- yenilenmesinden mi bahsediyorsunuz?https://www.hukuki.net/showthread.ph...-bacasi-sorunu
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
2004 yılında satın aldığınız binanın zemin katındaki işyerini alan kişinin 2001 yılında satın alıp havalandırma boşluğuna diğer kat malişklerinin de iznini alarak yapmış olduğu bacanın düzeltilmesi- yenilenmesinden mi bahsediyorsunuz?
https://www.hukuki.net/showthread.ph...-bacasi-sorunu
Evet o , ben yokken işi ileri götürmüşler şimdide 2x 30cm çapında galvanizli baca döşemişler.
sorun yukarıdaki gibi, otorilerlede uğraşmanız gerekiyor.
Yukarıda açıkladığım sorunlarla ilgili ne yapabilir ?
Önce belediyeye başvuruyu mektupla değil de , bir dilekçe ile başvuruda abulunup evrağın kayıt edilmesini sağlamakla başlayabilirsiniz. Alacağınız evrak takip numarası ile daha sonra şikayetinize bir yanıt alamazsanız gerekli yolları denersiniz. Gönderdiğiniz mektubun iadeli taahhütlü olması sadece mektubunuzun karşı tarafa ulaştığını belgelemenizi sağlar, içeriğinin ne olduğu hakkında bir ıspat sağlamaz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Önce belediyeye başvuruyu mektupla değil de , bir dilekçe ile başvuruda abulunup evrağın kayıt edilmesini sağlamakla başlayabilirsiniz. Alacağınız evrak takip numarası ile daha sonra şikayetinize bir yanıt alamazsanız gerekli yolları denersiniz. Gönderdiğiniz mektubun iadeli taahhütlü olması sadece mektubunuzun karşı tarafa ulaştığını belgelemenizi sağlar, içeriğinin ne olduğu hakkında bir ıspat sağlamaz.
Cevap için teşekkürler.
Taahhütlü mektupta içerik ispat sorunu çıkabileceğini öğrenmiş oldum, sonraki yazışmalarda bahsettiğiniz şekilde daha dikkatli bir yol izleyeceğim.
gönderdiğim taahhütlü şikayetin kayıt altına alındığını biliyorum , elimde evrak takip numarası mevcut, sorun belediyedeki işleyen düzenin yavaş mı olması yoksa benim mi sabırsız olmam bilemiyorum, şikayetin üzerinden 1,5 ay geçti.
Bu tür olaylarda süreç maksimum sınırları diye bir kavram var mı , yoksa memurun keyfine mi bakıyor bilmiyorum.