Avukat Portalda Gözükmeyen İcra Müzekkere ve Talimatları
Merhaba, henüz mesleğe yeni başlamış bir stajyer avukatım ve bir konuda siz değerli meslektaşlarımın yardımına ihtiyacım var. UYAP portalda normalde dava dosyasında yapılan bütün işlemlere ilişkin evraklar kaydedilirken, İcra Dairesinin Haciz için başka bir adliyeye yazdığı talimatlar ve tapu müdürlüğüne yazdığı müzekkere yazılmış olmasına dosyada gözükmüyor ve işlemlerin yapıldığından emin olmak için dairede memurun yanına gidip bilgisayardan evraklara bakmam gerekti. Burada bir yanlışlık mı var yoksa benim bu evrakları yapılmış olmasına rağmen görememem normal midir? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Saygılarımla.
Cevap: Avukat Portalda Gözükmeyen İcra Müzekkere ve Talimatları
Sayın meslektaşım icra dairelerinin çalışması maalesef çok kötü. Sisteme kaydediyorlar ama uyapa yüklemeye üşeniyorlar. Bazen de uyapta boş şablon diye kaydediyorlar. Şimdilik tek çare icra müdürlüğüne bizzat gitmek.
Cevap: Avukat Portalda Gözükmeyen İcra Müzekkere ve Talimatları
cevabınız için çok teşekkür ederim evet icralarda gerçekten işler çok aksıyor. En azından sayenizde kafamda konu netleşti ben çünkü önceden o dediğim evraklar iç yazışmadır dosyaya eklenmiyor vs diye düşünüp emin olamamıştım öyle olunca da dairede bir şey de diyemedim. Teşekkürler, saygılar