Savcıya İfade Verdikten Sonra Dava Kaydı Gözükmüyor?
Kardeşim sulh mahkemesinde savcıya hakkında ki hakaret suçu iddiası nedeniyle ifade verdikten sonra 2 hafta geçti ancak dosya uyapta kayıt gözükmüyor bu normal mi? uyapta dava dosyası yada dava kaydı neden gözükmez ?
Not: Savcı kalem yazısında salıverilmesi demiş anca mahkeme sevk edileceğinden bahsetmemiş kardeşime tck32/1 biliyormusun demiş adli tıptan hastalığıyla ilgili bilgi belge istemiş adli tıp doktoru kardeşime bu şekilde ceza almazsın demiş???
Cevap: Savcıya İfade Verdikten Sonra Dava Kaydı Gözükmüyor?
Sulh ceza mahkemesinde dava açıldıysa uyapta gözükür. Ama dava açmama kararı varsa o zaman gözükmez. Ben de açıkçası tam anlam veremedim ya da birşeyleri istemeden de olsa yanlış aktarıyorsunuz.
Cevap: Savcıya İfade Verdikten Sonra Dava Kaydı Gözükmüyor?
Şöyle oluyor kullandığı ilaçlar ve raporları gördükten sonra savcı bey kardeşimi aşağıdaki adli tıp kurumuna yönlendiriyor buradan bir yazı alınacakmış adli tıp doktoru "askerden çürük raporu elinizde var mı" diye soruyor kardeşim "var ancak yanımızda değil" diyor doktor "çürük raporunu buradan da çıkartırız sorun değil" diyerek, bir yazı yazılıyor ancak savcı bey sanırım polise salıverme talimatı verdiği için poliste "adli tıptan gelecek yazıyı beklemenize gerek yok savcıya belgeyi ben teslim edeceğim zaten" diyerek annem ve kardeşimi çıkışa yönlendiriyor olay bundan ibaret atlanan başka bir konu yok sanırım.