-
Emniyeti suistimal
Merhaba iyi Günler emniyeti suistimal ile geniş çaplı bir açıklama nerde bulabilirim aslında benim şöyle bir sorunum var yanımda 2 yıldır çalışan bir işçime 40000 ytl yi bankaya yatırması için verdim fakat o parayı alıp kaçmayı tercih etti şimdi aranıyor fakat emniyeti suistimal olduğu için fazla ceza almaz deniliyor bu doğrumudur alırsada ne kadar ceza alır yardımlarınız için teşekkürederim.
-
.: Sinerji Mevzuat ve İctihat Programı :.
Türk Ceza Kanunu (YENİ ) (YÜR. TA: 01.06.2005)
Güveni kötüye kullanma:
MADDE 155. - (1) Başkasına ait olup da, muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır. (SULH CEZA MAHK.) (UZLAŞMA KAPSAMINDA)
(2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi halinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. (ASLİYE CEZA MAHK.)
-
Re: Emniyeti suistimal
mrb bir kuyumculuk firmasında çalışıyordum taşınma esnasında banateslim edilen 1 kilo altın kayboldu bıraktığım yerde bulamadım ve patronum bana inanmadı bende kendisine savcılığa gidelim herkes mahkemede hesap versin dedim patronum buna yanaşmadı altının fiyatını benden talep etti tehdit vs gibi yollarla bende kendimgidip suç duyurusunda bulundum oda benimsuç duyurusunda bulunduğumu öğrenince kendisidegidip suç duyurusunda bulundu şimdi mahkemeliğiz eğer kendimi aklayamazsam negibibir ceza alırım ilkönce benim mahkemeye vermiş olmamın olumlu etkisi olurmu ben 25 senedir kuyumculuk işimdeyim asla böyle bir şeye adım karışmamıştır mahkeme bunuda göz önüne alırmı cevaplarssanız sevinirim