Komşunun daire duvarlarını yıkması nedeniyle evin kolonlarında oluşan Hasar
Alt komşum yaklaşım 20 yıl evvel balkonunu ve bir odasına giden holün duvarını yıktırıp salonuna kattı.
Bu yıkım neticesinde zaman içinde benim odamın 4 kolonundan 2 si açıldı şuan kolanlarda 3-4 cm lik bir açıklık var yaklaşık.
O zaman ev bende değil babamda idi bu zamanla oluştu.
Benim bana gelen bu zarardan bir yaptırım hakkım var mı ?
Cevap: Komşunun daire duvarlarını yıkması nedeniyle evin kolonlarında oluşan Hasar
Öncelikle bu zararın, hasarın komşunuzun tadilatından kaynaklandığından emin olmalısınız. Bundan emin olduktan sonra komşunuzla konuşarak problemi çözemezsiniz, ki genellikle çözülemiyor, bu durumda sulh hukukta dava açabilirsiniz.
Haklı olmanız, davayı kazanmanız bir anlamda şansınıza bağlıdır. Netice garanti değildir. Çünkü bu durumu bilirkişiler tespit eder. Teknik bir konu olduğundan hakimler de genelde önüne gelen rapora kanar. Ona göre karar verir. Bildikleri bir konu değildir.
İnşaat bilirkişilerini güvenilir bulmuyorum.. Genelde ya bilgileri yoktur ya da bir şekilde güçlü olan tarafın dilediği raporu yazarlar. Komşunuzun tanıdığı çıktı mesela. Raporu tarafsız yazma ihtimali çok az. Yanlış bir raporu temizlemek oldukça zor ve rezil bir durumdur.
Alt komşunuz yalnızca duvarları kırarak bu işlemi yaptı ise, mahkeme kararlarına dayanarak yazıyorum, hakim bunu daire içi iş olduğu için dikkate almayacaktır. Fakat komşunuz binanın ortak yerlerinden olan, taşıyıcılara, kolon ve kirişlere zarar vererek bu tadilatları yapmış ise bu durumda iyi bir bilirkişi ekibi ve hakimle netice alınabilir.
Bir davanız olursa size şans dilerim. Bu günlerde adalete ulaşmak şanstan ibarettir..
Cevap: Komşunun daire duvarlarını yıkması nedeniyle evin kolonlarında oluşan Hasar
İlgilenip bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim...........