İştirak nafakası hakkında.
merhaba, eşimle geçen yıl boşandık o süreden bugüne kadar iştiraf nafakasını fazlasıyla ödedim. çocukların velayeti halen annelerinde lakin çocuklar artık benimle yaşayacaklar.
valeyeti halen annelerindedir ve ondan kalacaktır, bu konuda iki tane sorum olacak izninizle.
1- çocuklar içinokula kayıt/adres değişimi gibi işlemlerde kullanılmak üzere noterden velayet vekaletnamesi verilmesi gerekiyor diye bir bilgi gördüm bu konuda biraz aydınlatabilirmisiniz lütfen.
2- iştirak nafakası çocukların bakımı için yatırıyordum, şuanda çocuklar bende kalıyorken buna devam etmemem gerektiğini düşünüyorum, sonuç olarak çocukların bende kaldığı süre ispatlanabilir bir durum ama bu konuda daha sonra başım ağrısında istemiyorum tam olarak izlemem gereken yol nedir.
şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Cevap: İştirak nafakası hakkında.
Velayet hakkı kimde ise o diğerine çocukların okula kaydı için yetkilidir içerikli Noterden bir vekaletname verebilir.
Velayetin değiştirilmesi davası açmadıkça, mahkeme hükmünde ne yazıyorsa o uygulanır. Yani çocuklara siz bakmanıza rağmen nafaka istemeye kalkabilir. Ya velayetin değiştirilmesi davası açacaksınız. Ya da şu şu aylar nafakalarını elden aldım gibi bir ibraname imzalatacaksınız. O da imzalamak isterse tabii.
Cevap: İştirak nafakası hakkında.
Sn İlligal belirtiği gibi Noterden Vekalet bile alınsa Bazen geçersiz oluyor.Mahkeme Kararı isteniyor.
Nafaka için ise Kesinlikle karşılığında Belge almanız lazım yoksa başınız agrıyabilir.