Emlakçı kirayı ev sahibi yerine kendisine yatırmamı istiyor
Merhaba Arkadaşlar,
Kirada oturuyorum, ev sahibim Birleşik Arap Emirliklerinde yaşıyor. Kirayı her ay kontrol etmekten üşendiği için emlakçının takip etmesini istiyormuş. Emlakçı yeni kontrat yapalım (kontratta iban değişikliği) kirayı bana yatırırsınız bundan sonra dedi.
Bu durum yasal olarak sonradan bana sıkıntı çıkarır mı, Ev sahibi "ben kirayı almadım" diyebilir mi?
Emlakçıdan, kirayı almaya yetkili olduğuna dair vekaletname istesem sorun çözülür mü?
Teşekkürler
Cevap: Emlakçı kirayı ev sahibi yerine kendisine yatırmamı istiyor
Hukuk kanıta, belgeye bakar. "
"Ev sahibi "ben kirayı almadım" diyebilir mi? Emlakçı ile arası açılabilir, başka bir problem çıkabilir. Güvenilir bir durum değildir,
Ancak,
"Emlakçıdan, kirayı almaya yetkili olduğuna dair vekaletname istesem sorun çözülür mü?"
Bu şekilde sağlıklı olur. Ama belgenin bir fotokopisini edinip kontrata ekleyin.. Olası durumda delil olarak.
Tabi kontrata vekalet azli halinde, durumu mal sahibinin size bildirmesini, aksi durumda mesuliyet kabul etmeyeceğinizi de eklemeniz iyi olur.
Cevap: Emlakçı kirayı ev sahibi yerine kendisine yatırmamı istiyor
Ev sahibi kirayı emlakçının alabileceğine dair muvaffakatnameyi noterden (konsolosluktan) göndermesi sorunu çözümler. Ama kira kontratını emlakçı ile yaparsanız ona yapacağınız ödeme de sizi borçtan kurtarır. İleride ev sahibi ben almadım dese de bu sizi bağlamaz. Çünkü kiraya verenin mal sahibi olması zorunluluğu yoktur. Bu aralarındaki bir meseledir.