Kiracısı olduğumuz evden (ihtiyaç sebebi ile) çıkartılıyoruz, Tahliye ne zaman olur ?
Merhaba sayın forum üyeleri,
1.5 yıldır oturmakta olduğumuz müstakil konuttan tahliye edilmemiz için dava açılmış durumda, Mülk sahibi gerekli belgeleri mahkemeye sunmuş ve aynı semtte oturacak başka evi yok. Kendisi de kirada oturuyor. Bizim oturduğumuz konutta oturmak istiyor.
Bu durumda eğer tahliye kararı çıkar ise tahliye için mahkeme bize ne kadar süre tanır, bu sürenin uzatılması için izlenecek bir yol var mıdır, . Takdir edersiniz ki ev kiraları uçuk durumda ve taşınmak, ev bulmak maddi ve manevi büyük külfet.
Bu konuda bilgilerinizden istifade etmeye ihtiyacım var.
Saygılar sunar, iyi forumlar dilerim.
Cevap: Kiracısı olduğumuz evden (ihtiyaç sebebi ile) çıkartılıyoruz, Tahliye ne zaman olur ?
Görüyorum ki; forum çok yardımcı. Belki ücreti ile cevap vermek isteyen olur. Ne diyeyim.
Aslında davada bir avukatımız var, fakat konuda çok deneyimli değil.
Cevap: Kiracısı olduğumuz evden (ihtiyaç sebebi ile) çıkartılıyoruz, Tahliye ne zaman olur ?
Dava süresi mahkemelerin yoğunluğuna bağlı olarak değişse de ortalama 2-3 ay sürer. Evsahibinizin tahliyeniz yönündeki talebi kabul edilir ve davayı kazanırsa kararla icra dairesinden tahliyenizi ister. İcra dairesinden size gelecek tebligatta süre 15 gündür. 15günün ardından gene evsahibinizin talebiyle kolluk kuvvetleri ve icra memuru eşliğinde evden çıkarılırsınız .Yani dava saonrası ortalama 15-25 gün vaktiniz olur.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Dava süresi mahkemelerin yoğunluğuna bağlı olarak değişse de ortalama 2-3 ay sürer. Evsahibinizin tahliyeniz yönündeki talebi kabul edilir ve davayı kazanırsa kararla icra dairesinden tahliyenizi ister. İcra dairesinden size gelecek tebligatta süre 15 gündür. 15günün ardından gene evsahibinizin talebiyle kolluk kuvvetleri ve icra memuru eşliğinde evden çıkarılırsınız .Yani dava saonrası ortalama 15-25 gün vaktiniz olur.
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Çaresiz olmak kötü bir şey böyle durumlarda insan çevresinden bir yanıt, yönlendirme, bilgi istiyor.
Sağolun.
Demek mahkeme bitince en fazla 1 ay içinde kapı önüne koyulacağız. Hayat harika bir macera gerçekten.
Alıntı:
mbugrad rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Çaresiz olmak kötü bir şey böyle durumlarda insan çevresinden bir yanıt, yönlendirme, bilgi istiyor.
Sağolun.
Demek mahkeme bitince en fazla 1 ay içinde kapı önüne koyulacağız. Hayat harika bir macera gerçekten.
İstinaf mahkemesine başvurabilirsiniz yerel mahkemelerden çok daha uzun sürede karar çıkar... https://www.hukuki.net/showthread.ph...hkemesi-sureci
Alıntı:
Fercai rumuzlu üyeden alıntı
Teşekür ederim yanıtınız için. Bunu bilmiyordum. Hatta avukatım var o bile bana böyle bir şeyden bahsetmedi. Neden bahsetmedi bilmiyorum. Böyle bir yol var ise hiç değilse zaman kazanma adına bu hakkımı kullanma isterim.
Amacım kimseyi de zor durumda bırakmak değil fakat bende mağdur durumdayım. Ve kış kıyamet evimden çıkartılmak kötü bir şey. Yeni ev tutmak istesem kiralar bütçemin çok üzerinde şuan.
Son durum ne oldu . Kaç ay sürdü dava . İstinafa gittiniz mi ?