Sürpriz dede miras davası
Anne tarafından dedem yaklaşık 40 yıl önce ölmüş.Dayımlar kendi aralarında köydeki taşınmazları paylaşmışlar.Annemde vefat etti uzun süre önce.Açıkcası benim ne bir talebim ne de hiçbir bağım yoktu.Yolunu bilmem.Ama Geçen hafta bir asliye hukuk mahkemesinden bir dava dosyası geldi.Teyzemin bir çocuğu paylaşım davası açmış.İşin garibi onlarca evrak içinde ne annemin ne de biz kardeşlerin ismi geçmiyor.Dava dilekçelerinde de ne davacı ne de davalı olarak da geçmiyor.Ama e devlette baktığımda davalı olarak gözüküyoruz. E devlet adımıza anne den kalma herhangi bir arsa tarla vs.. de yok.Davacı nın avukatını aradım ne dir bu diye.Sizede hakkınızı kazandıracağız harç yatırın yeter dedi.Ama anlamadığım o zaman biz niye davalı gözüküyoruz.
Zaten dediğim gibi bilirkişi incelemeleri tespitleri vs.. hiç bir taşınmazda bizim bir sahipliğimiz gözükmüyor.Olsa olsa bizimde davacı olamamız lazım.
Sorum şu ki şehir dışında olacak bu davaya katılmazsam bana ileride herhangi bir zararı tazminat vs.. olur mu?
Avukatın dediği gibi dayımların aleyhinde harç ödeyerek katılım sağlarsam paylaşımdan hak sahibi olabilir miyim? Madem böyle bir haksızlık var ise.Çünkü gerçektende dayımlar anneme hiçbir miras vermemişler.
Cevap: Sürpriz dede miras davası
Demek ki veraset ilamından annenizin de mirasçı olduğu ortaya çıkıyor. Muhtemelen sizi sonradan davaya dahil ettiklerinden dava dilekçesinde adınızın yazmaması normal. Avukatı dinlemenizi tavsiye ederim.
Cevap: Sürpriz dede miras davası
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Demek ki veraset ilamından annenizin de mirasçı olduğu ortaya çıkıyor. Muhtemelen sizi sonradan davaya dahil ettiklerinden dava dilekçesinde adınızın yazmaması normal. Avukatı dinlemenizi tavsiye ederim.
Cevabınız için teşekkür ederim. .