Site Yönetiminin Oturma Ruhsatı İçin Para Toplaması Hk.
Binamızın oturma ruhsatı yok ve müteahhidi batmış durumdadır.
1. site yönetimi 2018 yılında daire sahiplerinden ruhsat alacağım belediye ile anlaştım diyerek 4000 tl topladı fakat 3 sene geçmesine rağmen ruhsat alınamadı.
2. site yönetimi geldi ve o da ruhsat alacağını belediye ile anlaştığını söylüyor 2000 tl istiyor. Elinde hiç bir belge yok yönetimin. Bu şekilde her gelen bizden para istiyor.
Parayı vermezsek icraya vermekle tehdit ediyorlar. Bu ikinci yönetim bizi icraya verse alabilir mi istediği 2000 tlyi?
Ellerinde belediyeden hiç bir dayanak yok, belediye resmi olarak "eksikleriniz şunlar" diye bir belge vermiyor. Genel kurulda yönetici ruhsat işlemleri için para toplayabilir buna yetkilidir diye madde koydular. Şimdi yönetim kendi başına toplanıp karar defterine 2000 tl toplanacaktır ruhsat için diye karar aldı. Elimde ilk 4000 tl'yi gönderdiğime dair 2018 tarihli dekontum var ve "ruhsat parasıdır" açıklaması yazdırmıştım dekonta.
2000 tl Parayı artık ödemek istemiyorum. Hal böyle iken yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar. (2000 tl toplanacak kararı üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti.)
Cevap: Site Yönetiminin Oturma Ruhsatı İçin Para Toplaması Hk.
Sonuçta ruhsat harcını ödemek için para lazım olduğuna göre yine banka dekontu açıklamasına bakiye ruhsat masrafı için yazıp, yatırmakta fayda var. Eğer yönetici ruhsatı alamazsa veya parayı zimmetine geçirirse, zimmetine para geçirmek, daha doğrusu nitelikli dolandırıcılık suçundan dolayı mahkemeye verir, üstelik verdiğiniz paranın da iadesini talep edebilirsiniz. Haliyle ruhsat başvurusunu henüz yapmadan ruhsat harcı makbuzunu da ibraz edemeyecek olmasını doğal karşılamalısınız.