Ev Sahibi Doğalgazı Kesti
Merhaba sayın forum sakinleri,
İstanbul Üsküdar'da oturuyorum, evim kentsel dönüşüm kapsamında olduğundan kiradayım. Kendi evim yaklaşık 15-30 gün sonra tamamlanacak, bende o tarihte kendi daireme taşınacağım zaten. Ancak ev sahibi zorlu bir insan ve kendisi de evi kentsel dönüşüme vereceğinden evden bir an önce çıkmamı söylüyor, kendisinden 1 ay daha beklemesini söyledim ancak ikna olmadı. 3 gün önce noterden ihtar çekmiş. Bugünde doğalgazı kesmiş. (elektrik-su-doğalgaz hepsi ev sahibi beyefendinin üzerinedir. Doğalgaz sorun değil 1 ay doğalgaz olmadan otururum ancak su ve elektriği kesmekle tehdit ediyor bu durumda ne yapabilirim?
Gerçekten hiç uğraşmak/muhattap olmak istemiyorum kendisiyle ve en fazla 1 ay daha oturacağım için kendi adıma abonelik bağlatmak istemiyorum. Kira sözleşmesi bulunmuyor ve her ay düzenli olarak kira ve faturalarımı ödüyorum. Konuşarak anlaşamıyorum kendisiyle.
Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? Hukuki olarak haklarım var mı bu durumda? Savcılığa şikayet edebilir miyim?
Cevap: Ev Sahibi Doğalgazı Kesti
Aboneliklerin zaten kullananın üzerine olması gerekiyor. Yapabileceğiniz tek şey kendi üzerinize abonelik açtırmak.
Cevap: Ev Sahibi Doğalgazı Kesti
Öncelikle cevabınız için sizlere teşekkür ederim. Faturaların üzerime yapılması gerektiğini biliyorum ancak evi tutarken ev sahibi faturaların yalnızca kendi üstünde olabileceğini söylemişti nedenini bilmiyorum kat mülkiyeti ile alakalı idi sanırım. ve çevrede farklı bir ev bulamadığımdan mecburen burayı kabul ettim. Ve evdeki maksimum son 1 ayım olduğu için yeni abonelik bağlatmak istemiyorum.
Sorum şudur, eğer ki ev sahibi elektrik ve suyu keserse hukuki olarak bir hakkım var mı, bir yerlere şikayet edebilir miyim? yoksa ev sahibi bunları yapabilir ve ben hiç bir şey yapamam mı?