Kontratsız birinin yanında oturdum. Çıktım şimdi sorun oluyor. Bilgisi olan bakabilir mi?
Merhaba dostlar. Uzatmadan konuya gireceğim.
2 yıl sözleşmesiz şekilde birinin yanında kaldım. Ev sahibine son 1 seneye yakın kirayı ben yolladım. Sonra bir miktar borcum kaldı. 500TL hasatta vereceğim dedim. Evden çıkalı 2 ay oldu. 2 aydır yeni kiracılar var. Hatta ev boş kalmasın diye tanıdıklar taşındı. Şimdi bana bazı mesajlar atmış tehdit vb. Benim ev ile hiç muhattabım yoktu. Ki olsa bile 500tl para kaldı onu da atacağım dedim. Şimdi birine sormaya çalıştım bekle atma yarın soralım öyle at dedi. Sizce hukuksal bir sorun oluşur mu? Ben kendisine parayı atacağım dedim mesajlarda, borcu kabul ettim 500tl olduğunu. Diğer kısımları da belirttim ben senin sözleşmeli kiracın değildim. Gereken borcu ödedim. Yeni birileri geldi 2 aydır sözleşmen mevcut dedim. Neden beni böyle tehdit edip dekont hazırla diyorsun vb. dedim. ( Dekontlar mevcut )
Sonuç olarak ben hiç kontrat yapmadım sadece son 8 ay falan kira ödedim. Çıkarken bildirip yerimize yeni birileri geçecek kiracısız kalmayın dedim. Kabul etti. Onlarla sözleşme yaptı. Şimdi borcundan ötürü yazdığını düşündüm. 500TL vericem son kalan diyorum hala beni tehdit ediyor. Ne yapmalıyım? Hemen yollim mi? Yarın bir avukata mı sorayım.
Cevap veren herkese teşekkür ederim.
Cevap: Kontratsız birinin yanında oturdum. Çıktım şimdi sorun oluyor. Bilgisi olan bakabilir mi?
Evsahibiniz sizi nasıl tehdit ediyor, tehdit dediğiniz söylemlerİ nelerdir?
Cevap: Kontratsız birinin yanında oturdum. Çıktım şimdi sorun oluyor. Bilgisi olan bakabilir mi?
Ben 500TL borcu kabul etmeme rağmen. Yani vereceğim dememe rarğmen. "Kendini farklı bir ortamda bulacaksın" Göreceksin sen" vb. şeyler yazmış umrumda değil fakat derdim ben kiracısı olmadığım halde bu borçlar için hiçbir yerde imzam olmamasına rağmen bu gücü ve cesareti nereden buluyor. Derdim bunlarla uğraşmakta değil alsın parasını veya almasın. Baş ağrısı istemiyorum. Hukuki olarak ne gibi yolları var şimdi bunun merak ediyorum. Araştırdım fakat bulamadım pek. Birkaç kişiye sordum takma falan dediler ama bilemedim. @erdoğankırcalı
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evsahibiniz sizi nasıl tehdit ediyor, tehdit dediğiniz söylemlerİ nelerdir?
Hocam selamlar nasılsınız? Cevap yazdım ama alıntı yapmayı unuttum. Ondan tekrar cevap yazıyorum. Bir bilginiz varsa ve paylaşırsanız mutlu olurum. Gerekirse Whatsapp konuşmalarını ekleyebilirim. Teşekkür ederim.
Borçlar kanununa göre jira sözleşmesinin yazılı olma zorunluluğu yok. Vatandaşın evinde 8 ay kiracı olarak yaşamış olmanız , kiracı-ev sahibi ilişkisinin kurulmuş olduğunun göstergesidir. Şu anda eski evsahibine ödenmemiş kira borcu olan eski bir kiracı durumundasınız, cesareti oradan alıyordur.
Hocam onu anlıyorum da. Hiç sözleşme imzalamadık. Ki zaten ben orada da değilim 500tl borcu kabul ediyorum. Ödemeyi de kabul ediyorum. Neden bu kadar uzatıyor? Neden tehdit vari konuşuyor. Ben tüm kiralarımı ödedim zaten. Bu kalan içinde süre istemiştim. Şimdi bu 500'ü yollim mi yoksa bir avukata mı danışayım?
Ücreti karşılığında bir avukata danışarak ta gönderebilirsiniz elbette borcunuzu