-
Hırsızlık
Değerli büyüklerim. 2020 temmuz ayında başıma bir olay geldi. Ben serbest muhasebecinin yanında 20 yıldan beri çalışan bir elemanım. 12 senelik enişte kayınço ilişkisi olan ve olay tarihine kadar 3,5 seneden beri kayınçom denen şahsın eşine ait olan işletmenin muhasebesinide tutmaktayız. 17/17/2021 tarihinde bu şahıs yanına bizim oturduğumuz ille alakası olmayan ve benim hiç tanımadığım ilk o gün karlılaştığım bir kişiyi alıp şahit olarak polis karakoluna gidip benim çekmeceden ( sanayi sitesinde bulunan normal bir çekmece) 1000 tl para çaldığımı söylemişler. ben o gece nezarathanede kaldım. ertesi gün video kaydını izleyen savcı burada para yok deyip elinde evrak var deyip beni serbest bıraktı. Daha sonra bu şahıs 13/07/2020 yani 4 gün geriye gelip bana git enişte sana olan borcum olan 100 tl yi çekmeceden al dediği videoyu alıp (o para benim ona borç verdiğim paradır ve aldım paramı deyip ona söylerken şahitlerimde var.)tekrar savcılığa gitmiş ve buradada 2000 tl mi çaldı demiş.13/07/2020 geceside birlikte yemeğe gittik ve tartıştık yemekte muhasebe işlerini yıl başında bırakacağımı söyledim. Savcılık videoları polisin incelemesini istedikten sonra polis raporunda herhangi bir para durumu olmadığını beyan etmiş. Bundan sonra bu şahıs soruşturma safhasında olan bu videoları beni millete üstüne yorumda katarak hırsız ilan etmiş ve 7,5 yıl ile yargılanacağımı yazarak sosyal medya ağı olan fecebook sayfasında paylaşmıştır. bu videonun altına bir çok şahsıma tanımadığım insanlar tarafından hakaret yorumları yapılmıştır. sonra bu videolar mahkeme kararıyla kaldırıldı. fakat bizim şikayetlerimizde savcılık makamı bu şahsa videolar için takipsizlik verdi ama videoların altına yorum yapanlara dava açmaya başladı.daha sonra tarafıma nitelikli hırsızlıktan iddianame düzenledi. bu iddianamede 13/07/2021 tarihindeki videoda hayatın olağan akışına aykırı demiş diğerine yorum yapmamış nitelikli hırsızlıktan cezamı istemiş. şimdi sorularım.
1-17/07/2021 tarihinde ben nezaharethade iken amcasını oğluyla konuşmuş ve şikayetini geri alması karşılığında kayın validemin üstüne olan evi ve eşimin üstüne olan 160 bin tl değerindeki arabayı istemiş. buda takipsizlik ile sonuçlandı (şantaj)
2-eşimden boşanmam istendi.
3- savcılığa toplam 3000 tl aldı dedi billete 3,5 senede 400 bin çalmış diyor. şahitlerim var.
4- aylık vergi dairesine 10 bin gelir beyan eden adam bu iddialarda bulunuyor.
5- benim tanımadığım oturduğumuz ille alakalı olmayan şahıs onunla ticareti var benim kayınçomla para alışverişimiz ve ticaretimizin olmadığını söylüyor.
6-bu şahsın babası, annesi, ve eşiyle husumetimiz çok büyük 1,5 senedir konuşmuyoruz.buna rağmen benimle ilişkisini devem ettirdi
7- bu şahış ev ve dükkanı kira olmasına rağmen 1 milyon değerinde araba sahibi oldu pandemide bilgişnize
yazaklarım çok ama bu yazdıklarımı okuyup yorum yapar bilgi verirsenin memnun olurum avukatım var bu arada
-
Cevap: Hırsızlık
yazdığım konulara cevap verildiği için tşk ederim arkadaşlar
-
Cevap: Hırsızlık
davama girdim şahıs 1000 tl le başladı 2000 tl ye çıktı sonra 15000 tl dedi şidide hakıme hanıma 500 bin tlden fazla çaldı dedi. şahitlerinide yalancı çıkardı. şimdide 2 nci duruşmaya 3 tane şahit sundu bu şahitlere savcılığın aldığı kamera kayıtlarını sildirmek istediğimi söyledi. durum ne olur
- - - Güncellendi - - -
şahitler amcası amcasının oğlu ve güvenlik kamera sistemini kuran kişi