Vefat Eden Babamın Malları Üzerine
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce babam vefat etti, 3 kardeşiz babam geçen sene bir arsasını 2 kardeşime devir etmiş ve onlarda üzerine bina yapmışlar şu an kullanıyorlar babamın bir kaç malı daha var onlarda bir değişiklik yok halen babamun üzerine, kardeşlerime devir ettiği arsadan benim yeni haberim oldu şu an 2 kardeşime verdiği arsa hem bina olarak hemde arsa olarak kıymetli ben binadan bir şey talep etmiyorum bu durum da arsadan bir şey talep etme hakkım varmı çünkü babam kendi rızası ile vermiş,
Cevap: Vefat Eden Babamın Malları Üzerine
Merhabalar yardım için güncel, umarım yardımcı olan birileri görür,
3 kardeş eşit miras payına sahipsiniz. O devredilen arsa dahil toplam mirasın değeri örneğin 300.000 TL ise, her birinizin yasal miras payı 100.000TL , saklı payı ise yasal miras payının yarısı olan 50.000 TL dir. Toplam mirasın 300.000 TL olduğu örnekte saklı payınız olan 50.000tl den daha az miras kalması durumunda dava açarak saklı payınıza tamamlanmasını talep edebilirsiniz. Sorunuzun yanıtı toplam miras miktarı ve bağışlanan arsanın değerine bağlı olarak değişecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
3 kardeş eşit miras payına sahipsiniz. O devredilen arsa dahil toplam mirasın değeri örneğin 300.000 TL ise, her birinizin yasal miras payı 100.000TL , saklı payı ise yasal miras payının yarısı olan 50.000 TL dir. Toplam mirasın 300.000 TL olduğu örnekte saklı payınız olan 50.000tl den daha az miras kalması durumunda dava açarak saklı payınıza tamamlanmasını talep edebilirsiniz. Sorunuzun yanıtı toplam miras miktarı ve bağışlanan arsanın değerine bağlı olarak değişecektir.
Anladım üstat yani babamın sağlığında diğer iki kardeşime arsayı vermiş olması benim bu arsadan hak alamayacağım anlamına gelmiyor,