İlamlı İcranın Uzun Suredir Sonuclanmamasi
Merhaba, Mart ayında lehime verilen Tüketici Hakem Heyeti kararı akabinde eski yurdumu söz konusu karar araciligi ile icraya verdim. Ancak,üzerinden 5 aydan daha uzun süre geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadı.Icra, hala acik durumda gozukuyor. Bu kadar uzun zaman gecmesi normal midir?Icra dairesine giderek durum hakkinda bilgi alabilir miyim? Tesekkurler.
Cevap: İlamlı İcranın Uzun Suredir Sonuclanmamasi
İcraya vermek için icra dairesinde ne yaptınız?ödeme emri gönderildi ve süresi içinde itiraz edebileceği , itirazı yoksa ve ödeme yapmazsa haciz yoluyla tahsil edileceğini bildiren ödeme emri gönderildi, karşı tarafa ulaştı mı? SOnrasında bir şey yaptınız mı beklemek dışında?Normalde ödeme emrinde belirtilen süre sonunda ödeme yapılmaz veya borca itiraz edilmezse, haciz isteğinde bulunmanız gerekirdi.
Yanitiniz icin tesekkur ederim. Icra takibi baslatmak icin ilgilibelgeye karsi tarafin bilgilerini uyusmazlik tutarini vs.yazdim ve hakem heyeti karari ornegi ile birlikte gorevliye teslim ettim. Ardindan ilgili banka hesabina istenen meblaglari yatirdim. Bundan sonra da baska bir islemde bulunmadim. Hakkim yandi mi? Yanmadiysa ne yapmaliyim? Tekrardan tesekkurler.
İcra takibi her aşamada taleple yürüyen bir hukuki işlemdir.
Başlangıç için:
1- Borçluya tebliğ edilmiş mi? Edilmemişse yeniden tebligat talebinde bulunmalısınız.
2- Edilmiş ve verilen süre dolmuşsa takibin kesinleştirilmesini ve alacağınızın tahsili için haciz talebinde bulunmanız gerekir.
Sonraki yeni duruma göre alacağınızı tahsil edene kadar gereken talepleri yapmalı, varsa masrafını yatırmalısınız.
Çok teşekkür ederim. En kısa sürede icra dairesinin yolunu tutmalıyım