Halen Aktif Olan Dolandırıcı Firmayı İfşa Etmek Suç Mudur?
Merhabalar sayın avukat beyler ve Kukuki.net kullanıcıları.
Forumda dolandırıcı ifşasıyla ilgili bir kaç başlık okudum ancak, çok eski tarihli olduğu için konuyu hortlatmak istemedim.
Google Haritalar ile ilgili bir dolandırıcılık yapılmakta ve Google için çalıştığını iddia eden bir firma, telefonda insanlardan 500tl gibi para talep etmekte. Bu durumun internette küçük bir araştırmayla bir çok mağduru olduğu görünüyor. Aynı konu benim de başıma geldi ve bloğumun bağlı olduğu Google haritalar üzerinden bana ulaştılar ve aynı talepte bulundular. Ben de bu konuyu kaleme aldım ve bloğuma yazdım. Kişi isimlerini bildiğim halde vermedim, hakaret etmedim, ve özel hayatın gizliliği ilkesini şöyle bir okuyup, her hangi bir ihlalde bulunmamaya özen gösterdim.
Ama beni arayıp para talep eden firmanın adını ve ekran görüntülerini blog yazımda paylaştım. Yazının detaylarını merak edip yardımcı olmak isteyen olursa diye, forum yönetiminin izni olursa buraya koymak istiyorum https://huglero.com/isletmeler-icin-...landiriciligi/
Eğer ki bu yazıda yasal bir sorun oluşturan bir yer varsa o bölümü ya da tamamen yazıyı silebilirim. Kanunlarla karşı karşıya gelmek istemem. Amacım, insanları bilgilendirmek. Google Haritalar uygulaması ücretsiz olduğu halde, "hesabınızı kapatıyoruz" şantajıyla insanlardan para koparmaya çalışan bu kişilerin önüne geçmek. Kimi siteler aynı konuya değinmişler ama yüzeysel olarak detaya girmeden dolandırıcılık mevzusunu anlatmışlar.
Umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Halen Aktif Olan Dolandırıcı Firmayı İfşa Etmek Suç Mudur?
Yazınıza göz attım, yasal olarak problemi bir şey göremedim.
Cevap: Halen Aktif Olan Dolandırıcı Firmayı İfşa Etmek Suç Mudur?
Teşekkür ederim. Belli bir süre bekledim ve sizlerden bir cevap göremeyince, daha da gelmeyeceğini düşündüm ve yazımda geçen esas bu faaliyete devam eden ve bana ulaşan firma adını, ekran görüntülerini sildim. Gerçi ınternette bir çok yerde mevcut bu firmanın yaptıklarını yazanlar ama benimki bizzat başıma geldiği için dahbadetaylıydı. Başkaları zarar görmesin diye yapmıştım ama yapacak bir şey yok. Forumun diğer konularında diğer sayın avukatların konulara verdiği bazı cevapları gördüm. 'kendini yetkili mi görüyorsun? Ya da bu senin görevin mi?" gibi. Hepsini sentezleyerek bir fikir edindim. Bir vatandaş olarak benim de görevim olduğunu düşünüp, katılmasam da, mevcut kanunlar çerçevesinde avukat beyler haklı. Bu benim görevim değil olarak düşündüm ve sildim.
Teşekkür ederim.