Dükkan önü kiraya verilir mi?
Kiralik bir dukkan arıyordum.istwdiğim caddede bir ilan gördüm.emlakçı ile görüşmeden sonra dükkanın önünü kiraya verdiğini söyledi ruhsat ve vergi levhası in sorun olmayacağını söyledi şartı yıllık kirayı peşin istiyor dükkan önünü pvc ile kapatıp ruhsat onay ve vergi levhası çıkartmam mümkün mü?bu konuda yardımlarınızı ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.
Cevap: Dükkan önü kiraya verilir mi?
Çok ilginç şeyler görüyorum burada. Dükkanın önü kiraya nasıl verilir diye düşünüyorum şimdi? Dükkanın üstünde bir apartman varsa dükkanın önün sınırı neresidir diye soralım? Bu durumda dükkanın olan yer giriş kapısının 1 mt civarıdır. Şayet bütün bina bir şahsa aitse bir şey diyemem. Ama dükkan üstünde bina yoksa o da iyi diyelim. Fakat bahsedilen ön, bir apartmanın önü ise bu hırsızlıktır ve yalanadır. Dükkan komple kiraya verilir ona bağlı yelerden kiracı istifade eder. Dükkanın önü ayrılıp kiraya verilmez. Kontratı da olmaz. Ha kiraya verilen yer yol, kaldırım ise bu da sülün Osman işini andırıyor..:)
MADDE 27- Kanunun emredici hükümlerine, ahlaka, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı veya konusu imkânsız olan sözleşmeler kesin olarak hükümsüzdür. Sözleşmenin içerdiği hükümlerden bir kısmının hükümsüz olması, diğerlerinin geçerliliğini etkilemez.
Bütün mesleklerde olduğu gibi emlakçılar içinde de çok bilmişler vardır. Temkinli olun derim. Bu tipler apartmanın giriş katındaki daireyi satarken ortak bahçenin giriş daireye ait olduğunu söyleyecek kadar ileri dahi giderler. Ve bilgisiz olan, araştırma da yapmayan vatandaş beğenir bu yalanı. Daireyi alır ve başlar komşularla kavga etmeye. Çünkü emlakçısı ona "bahçe senin" demiş ve K.MK 634 bir anda değişivermiştir. :) Çoğunun para için söylemeyecekleri yalan yoktur.
Cevap: Dükkan önü kiraya verilir mi?
Cevabınız için teşekkürler avukatımdan aldığım bilgi ile bu alana ruhsat alamayacağımdır.Evet kiralayabiliyorum fakat ruhsat alamıyorum.Söz konusu yer dükkanın arka giriş kapısı