İnternette Görüştüğüm Bir Bayan Tarafından Dolandırıldım
Sayın Avukatlar,
Şahıs ile tanışmam 1 yıl öncesine dayanmakta.Şahıs ile yaptığımız ilk sohbet para karşılığında gerçekleşmiş,göndermiş olduğum meblağ şahsın kendisine ait bir hesaba gönderilmiştir.Daha sonra yüzyüze de görüştük kendisi ile.Bu şahsa belirli periyotlarla toplamda yaklaşık 70-80bin TL göndermiş bulundum ve aramızda geçen konuşmalarda şahsa bilfiil belirtmiştim bunun borç olduğunu.Daha sonra şahıs ile yapmış olduğumuz bir konuşmada şahıs bana aramızda bir ilişki istiyor isem bu meblağdan vazgeçmemi beklediğini söylemiş,ben de şahsa vazgeçtiğime dair bir kağıt imzaladım ve vermiş bulundum.Bu şahıs ve bir de arkadaşı var,ikisi de erotik sohbet sitelerinde çalışmakta.Hatta iki şahıs için de daha önce banka hesabıma "üyeleri" tarafından para gönderildi ve ben de şahısların hesabına gönderdim bu rakamları.Bunların haricinde,çalıştıkları siteye de bir miktar para gönderdim,fakat toplamda 80 binden fazla bir rakam direkt olarak şahıslara gitti.
Muhtemelen göndermiş olduğum meblağ bana geri gelmeyecek,bu yüzden de bu şahıslar hakkında yapılabilecek herhangi bir yaptırım var mıdır,yani ben yandım başkaları yanmasın,kendi adıma bu işi yapmalarını,en azından insanların sırtından geçinmelerini engellemek adına bir mücadele içerisine girebilir miyim?Şundan da kesinlikle eminim,şahısların hesapları zaten bireysel olarak kullanılmakta ve bu hesaplara sitelerden para girişleri yapılmıştır,benim haricimde de bu "üyelerden" birkaçını biliyorum.Ayrıca iki şahıs da çifte vatandaş.Birisinin Türk kimliğinde sıkıntı olduğunu,oturum izni aldığını söylüyor ve muhtemelen şuan kullandığı kimlik de sahte kimlik.Ayrıca şahıs uzun süredir belirttiği ikamet adresinde oturmuyor.
Cevap: İnternette Görüştüğüm Bir Bayan Tarafından Dolandırıldım
O şahıs parayı göndermeniz için size ne yaptı ne dedi ne vaad etti? :Gönderdiğiniz paranın peşine neden 80bin gibi bir rakam gönderdikten sonra düştünüz?
Cevap: İnternette Görüştüğüm Bir Bayan Tarafından Dolandırıldım
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O şahıs parayı göndermeniz için size ne yaptı ne dedi ne vaad etti? :Gönderdiğiniz paranın peşine neden 80bin gibi bir rakam gönderdikten sonra düştünüz?
Kendisi aslında bana bir vaatte bulunmadı.O dönemde eski sevgilisinden ayrıldığını,çok kötü durumda olduğunu ve ihtiyacı olduğunu söyledi.Ben de kendisine hayatını düzeltip derleyip toparlayabilmesi adına elimden geldiği kadar yardımcı olabileceğimi belirttim.Aramızda bir ilişki yaşanmadı fakat cinsel birliktelik oldu.Fakat bu birliktelik para karşılığında olmadı.
Şahıs her zaman bana borcu olduğunu,hakkımı ödeyemeyeceğini vs. söyleyip duruyor.Hala kendisi ile iletişim halindeyim.Hala bir sürü sorunu sıkıntısı olduğunu iddia ediyor ve bu sorunlarını sıkıntılarını aştıktan sonra bana paramı göndermeye başlayacağını söylüyor fakat bu sözleri yaklaşık olarak ocak-şubattan buyana söylediği için artık ciddiye alamıyorum.Rakam parça parçaydı ve toplamına hiç bakmamıştım.Bakınca 80bin kadar olmuş olduğunu gördüm.
Ben işin aslı paramın peşinde de değilim,alamayacağımdan neredeyse eminim.Ben yalnızca bu şahısların insanların iyi niyetlerini kullanmamaları ve başkalarının sırtından daha fazla geçinmemeleri için yapabileceğim bir şey var mıdır bu konuda danışmak istiyorum.