Eşim hangi amaçla imza attığını hatırlamıyor. Bilgi Almak İstiyorum
İyi günler kolay gelsin herkese
Benim eşimin babası 2009 da ölüyor.Eşim o zaman veraset ilamı çıkarıyor(1/4 hisseli)
Eşim bir akrabasından arsa satın alıyor.Aldığı arsa babasından miras kalan yer ile yan yana
Aldığı arasaya ev yaptırıyor.Yan tarafta babasından miras kaldığı için sanırım kardeşide ev yaptırmak istiyor ve eşimden imza karşılığında arsayı kendi üzerine yapıyor.
eşim benle evleniyor ev kaba inşaaat ve bende evi yaptırıyorum
aradan zaman geçiyor eşim ile kardeşinin arası bozuluyor
Kardeşi benim arsamın üzerine ev yaptırdın diye eşimi sıkıştırıyor.Eşim satın aldığı arsaya ev yaptırıken evin bir kısmı kardeşine imza karşılığı verdiği arsaya giriyor.
Ben eşimle görüştüğümde imzayı neye karşılık attığını hatırlamadığını söylüyor.
Şimdi kardeşine imza karşılığı(feragat etme var mı yok mu bilmiyoruz) verdiği arsa da eşim dava açsa hak iddia edebilir mi?Çünkü orası babasından kalan miras ve eşim mirastan pay almamış oluyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Bilgi Almak İstiyorum
Eşinizin neye imza attığını bilmeden bir şey söylemek kolay değil.
İmzanın üzerinden ne kadar zaman geçtiği de önemli.
Üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmişse, "Yanılma veya aldatma sebebiyle ya da korkutulma sonucunda sözleşme yapan taraf, yanılma veya aldatmayı öğrendiği ya da korkutmanın etkisinin ortadan kalktığı andan başlayarak bir yıl içinde sözleşme ile bağlı olmadığını bildirmez veya verdiği şeyi geri istemezse, sözleşmeyi onamış sayılır." kuralına takılabilirsiniz.
Teşekkür ederim Yusuf Selçuk Bey,
Kardeşi kredi çekmek için babadan kalan arsayı eşimden istiyor kredi çekip üzerine ev yapıyor arsayı ipotek ediyor anlayacağınız.Sonra benim eşim yaptırdığı ev aradan zaman geçince onun arsasına girmiş oluyor.Araları bozulunca da eşim uyanıyor.Ama bu imza olayından önce benimle evli değil eşim.Ben öğreniyorum ve eşim ile olayı aydınlatmaya çalışıyorum.Sonradan kardeşi eşimi kullandığının farkına varıyoruz ama ne için imza attı.Hakkından feregat etti mi yada başka bir durum mu var bilmiyorum.Da onu da öğreneceğim.Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşşekkür ederim.Kolay gelsin.
Eşiniz e devlet tapu müdürlüğü hizmetlerinden adına kayıtlı, hissesi olan tüm taşınmazları görebilir. E devlete baktığınızda o yerde bir hissesi görünmüyorsa ( muhtemelen görünmüyordur o imza başka bir şey için alınma) , eşiniz hissesini kardeşine devretmiştir .
aynen satış yapılmış.Teşekkürler bilgi verdiğiniz ve zaman ayırdığınız için.
Cevap: Eşim hangi amaçla imza attığını hatırlamıyor. Bilgi Almak İstiyorum
Erkek kardeşi eşimi ben evli değilken tapuda hakkını imza atarak vermiş hiç bir bedelde almamış. Kandırdılar diyor. Şuan oturduğumuz evin bir kısmı erkek kardeşinin evinin içine giriyor.ne yapmamız gerekiyor?