İse dönüş davasında kıdem tazminati
İyi çalışmalar
Sayın avukatım bundan yaklaşık 1.5 sene önce tarafıma küçülmeye gidildiği için iş haktimin sonlandırıldıgini belirten çalıştığım şirket tarafından imzalı kaseli yazı verildi.fakat benim yerime aynı göreve bir başkası başlatıldı ve ben bunun üzerine ise dönüş davası açtım.fakat 2 yıl 4 aylık çalışma ve ihbar tazminatı halen ödenmedi.sormak istediğim şu efendim.avukatima bu konuyla ilgili noterden ihbar çekelim dedim.avukatimda bu alacakları yazılı olarak istersek ise dönüş davasını kaybederiz diyor.bu konunun yanlış olduğunu düşünüyorum ve 1.5 yıldır tazminatımı alamıyorum.beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Bu arada ise dönüş davam pandemi nedeniyle geçte olsa devam ediyor
Cevap: İse dönüş davasında kıdem tazminati
işe iade davası bitmeden tazminat isteyemezsin. dava kesin olarak sona ermesi lazım ve bittikten sonra sen başvuru yapar da seni işe almazlarsa o zaman isteyebilirsin tazminatını. adı üstünde "işe iade". sen işe iade olma istiyorsun.
işe iade davası kesin olarak tamamlandığında noterden ihtarname çekeceksin (dikkat et onun süresi var kesinleşme şerhi aldıktan yada sonucu tebligat aldıktan sonra işverene hemen başvurman lazım yoksa hak kaybı oluyor) beni işe alın ve 4 maaş tazminatı ödeyin diye. genelde 4 maaş çıkıyor sizde daha fazla olabilir 4-8 arası. eğer sizi işe almazsa ayrıca 4 brüt maaş, ihbar(hakkın varsa) kıdem tazminatı ihtarname ile isteyebilir icraya vereilirisin.