kontrat bitmesine ne kadar süre kala tahliyem istenebilir
merhabalar . emekliyim 3 .yıldır oturduğum dairede en son geçen yıl 10 aylık bir kontrat yapıldı. kiramı 3 yıldır düzenli bir şekilde ibana yatırıyorum.yazın ortasında birden bire tahliyem istendi.sözleşmemin bitmesine 1 ay var. evden çıkmak zorunda mıyım ? kiramı aidatımı elektrik su faturalarımı günü gününe yatırıyorum . ilgilenip cevap yazarsanız çok memnun olurum
Cevap: kontrat bitmesine ne kadar süre kala tahliyem istenebilir
Kontratı görmediğimden çekince koyuyorum. Ancak kira sözleşmesinin hitamından (bitiminden) 1 ay önce noterden tahliye ihtarı gönderilmesi gereklidir. Aksi takdirde kira kontratı aynı şartlarla (artırımlı kira bedeli hariç) otomatikman uzatılmış sayılır.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Kontratı görmediğimden çekince koyuyorum. Ancak kira sözleşmesinin hitamından (bitiminden) 1 ay önce noterden tahliye ihtarı gönderilmesi gereklidir. Aksi takdirde kira kontratı aynı şartlarla (artırımlı kira bedeli hariç) otomatikman uzatılmış sayılır.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Ev sahibinin sadece kontrat süresi bitmesi ile tahliye isteyemeyecegi bunun belirli şartlar ve gerekçe ile isteyebilecegini öğrendim. Kendisi yada oglu kızı için Konut ihtiyacı, tahliye tahahhütü verilmesi halinde, evin satılması yada kira ödenmemesi hallerinde sözleşmenin feshini isteyebilir bunun dışında sadece süre dolması sebebiyle tahliyesi istenmez şeklinde okudum. Borçlar kanununda düzenlenen son madde ile. Kira kontratım daha önce 1 yıl Dı dolunca yeniledik. Şimdi bir ay kala tahliye istedi sebepsiz yere. Sebepsiz yere atamaz diye okudum.
Tamamen belirttiğiniz gibi. Sadece kontratı yenilemiyorum demek yeterli değil tahliye için. İhtiyaç nedeniyle tahliye, tadilat nedeniyle veya tahliye taahhüdü ile tahliye şartları varsa olabilir. Veya taşınmazı satar, yeni mal sahibi yeni malik sıfatıyla 1 ay içinde ihtar çekerek 6 ay sonra tahliye davası açmaya hak kazanır. Sonuç olarak siz kontratta yazan kira bedelini mutlaka tam olarak süresinde yatırın (Bir kira dönemi içinde iki haklı ihtar da tahliye sebebidir). Zamanı da geldiğinde yasal artırımını yapın. Kiraya veren herhangi bir tahliye nedeni varsa bunu ihtar veya dava yoluyla ileri sürsün.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Tamamen belirttiğiniz gibi. Sadece kontratı yenilemiyorum demek yeterli değil tahliye için. İhtiyaç nedeniyle tahliye, tadilat nedeniyle veya tahliye taahhüdü ile tahliye şartları varsa olabilir. Veya taşınmazı satar, yeni mal sahibi yeni malik sıfatıyla 1 ay içinde ihtar çekerek 6 ay sonra tahliye davası açmaya hak kazanır. Sonuç olarak siz kontratta yazan kira bedelini mutlaka tam olarak süresinde yatırın (Bir kira dönemi içinde iki haklı ihtar da tahliye sebebidir). Zamanı da geldiğinde yasal artırımını yapın. Kiraya veren herhangi bir tahliye nedeni varsa bunu ihtar veya dava yoluyla ileri sürsün.
Çok teşekkür ederim. Belirttiginiz gibi bu bilgilerle İhtarnameye cevap hazırladım noter kanalıyla ileteceğim bende. Çok teşekkürler