Bir siyasiye hakaretten HAGB aldım sicilim temiz şu an. Acaba benim ile uğraşıp tazminat davası açarlar mı? açarlarsa tahmini ne kadar açarlar? teşekkürler.
Printable View
Bir siyasiye hakaretten HAGB aldım sicilim temiz şu an. Acaba benim ile uğraşıp tazminat davası açarlar mı? açarlarsa tahmini ne kadar açarlar? teşekkürler.
Ceza davası mahkeme kararları hukuk hakimini bağlamaz. Ancak suçun işlendiği sabit olduğuna göre tazminat davasına bakacak hukuk hakimi de bundan etkilenecek ve haklı bir tazminata karar verebilecektir. Tabii kendi görülüne göre bu bir hakaret değildir deme hakkı da vardır hakimin. Tazminat her iki tarafın sosyal ve ekonomik yaşam şartlarına göre belirlenir. Örneğin Cumhurbaşkanı'na başka siyasi hakaret ederse 250 bin liralık dava açıyorlar. Ama işçi bir vatandaş hakaret ederse çok daha düşük rakamlarda dava açıyorlar. Yine örnek olarak bir avukata hakaret etmek ile vasıfsız bir işçiye hakaret etmek arasında ciddi farklar vardır. Diğer yandan tazminata mahkum edilecek kişinin de ekonomik durumuna bakılır. Fakir bir insana çok fahiş bir tazminat ödetmek hukuka aykırıdır.