Aldatılma ve bilgi edinme
Herkese iyi günler,
Eşimin bir forum sitesinde birileriyle mesajlaştığını tahmin ediyorum, hatta o konuşma içinde numaralaşma bile geçmiş olabilir, fakat sanırım oradaki hesabını kapatmış, siteden bu konuşmaların içeriğini nasıl alabilirim, eğer içeriği alırsam, o konuştuğu hesaptaki kişiye nasıl ulaşabilirim ?
Diyelim o kişinin numarasına kadar ulaştım, operatörden o kişiyle ilgili bilgileri isteme hakkım var mıdır ?
Cevap: Aldatılma ve bilgi edinme
Kişisel verilerin üçüncü kişilere verilmesi suçtur.
Dolayısıyla site bunları size vermez. Hatta konuşmanın bir tarafı siz olsanız dahi, karşı tarafın bilgilerini vermez.
Elinizde eşinizin aradığı/arandığı telefon numarası varsa, ancak boşanma davası açıldıktan sonra eşinizin hts kayıtları mahkeme tarafından ilgili telefon şirketinden istenebilir.
bu kayıtlar hangi numara ile hangi tarih ve saatte ne kadar süre ile görüştüğünü verir. Konuşma içeriğini vermez.
HTS kaydı Aşağıdaki gibi satırlardan oluşur:
0532 2233445 10.06.2021 10:32:06 123 sn
Ancak gece vakti uzun ve sık konuşmalar, sadakatsizliğe karine kabul edilebilir.
Cevap: Aldatılma ve bilgi edinme
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Kişisel verilerin üçüncü kişilere verilmesi suçtur.
Dolayısıyla site bunları size vermez. Hatta konuşmanın bir tarafı siz olsanız dahi, karşı tarafın bilgilerini vermez.
Elinizde eşinizin aradığı/arandığı telefon numarası varsa, ancak boşanma davası açıldıktan sonra eşinizin hts kayıtları mahkeme tarafından ilgili telefon şirketinden istenebilir.
bu kayıtlar hangi numara ile hangi tarih ve saatte ne kadar süre ile görüştüğünü verir. Konuşma içeriğini vermez.
HTS kaydı Aşağıdaki gibi satırlardan oluşur:
0532 2233445 10.06.2021 10:32:06 123 sn
Ancak gece vakti uzun ve sık konuşmalar, sadakatsizliğe karine kabul edilebilir.
Cevabınız için teşekkürler, peki dava açtığımda yinede yasal olarak bu siteden konuşmaları talep edebilme şansım var mı ? Diyelim alabildim, o kişinin numarasına o mesajlardan ulaştım, o numaraya ait bilgileri mahkeme öğrenmemi sağlar mı ?