Vefat Durumunda Belli Bir Kişiye Banka Hesabını Aktarma
Merhabalar,
Hesabımda belli bir miktarda para var. Fakat bu para bir yakınıma ait (2.derece) Yaşı uygun olmadığından benim hesabımda duruyor para. Fakat şöyle bir durum var. Vefatım durumunda varislerime değil de yakınıma kalmasını sağlamak istiyorum. Ne yapabilirim?
Araştırdığım kadarıyla 2 yöntem var.
1) Vasiyet. Bundaki sıkıntı olacağını düşündüğüm nokta, varislerin saklı miras hakkı.
2) Vekaletname. Bunda problem olmaz gibi gözüküyor ancak bazı kaynaklarda ölümden sonra vekaletin geçerli olmayacağı söyleniyor.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Cevap: Vefat Durumunda Belli Bir Kişiye Banka Hesabını Aktarma
İkisi de olmaz.
Bu parayı 18 yaşından küçük yakınınız mı kazandı?
Yakınınız bu paraya nasıl sahip oldu?
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
İkisi de olmaz.
Bu parayı 18 yaşından küçük yakınınız mı kazandı?
Yakınınız bu paraya nasıl sahip oldu?
Teşekkür ederim cevap için.
18 yaşından büyük , miras yoluyla kaldı ona. Açıkçası yaşı genç olduğu için yanlış bir şekilde harcama ihtimaline karşı bir önlem aldık. Kendisinin de bilgisi var. Peki ne yapılabilir bu durum için?
Araştırdığım kadarıyla noter x kişisi y hesabında işlem yapabilir diye vekaletname hazırlanırken ölümden sonrada geçerlidir gibi ibare eklenebiliyormuş.
Bir yöntem daha geldi aklıma.
Bankadaki miktar kadar para için senet yapsak(tarih kısmı boş) ve bunu aile içinde birine ölüm durumunda kullanması için vermek nasıl bir yöntem?
eğer mirasçılar anlaşma yoluna gitmezse icradan para tahsil edilebilir mi? bu yöntemde ne sakınca doğurur?