yurtdışı numara satışı suç mu
letgo vb siteler uzerinden satilmak kaydiyla ,belirli programlar icin (whatsapp, tinder, gmail vs… )yurtdısı numara satısı yapmaktayım…… yani ornegin whatsapp numaraniz +1525526362 gibi oluyor dogrulama kodu gonderiyorum vs…
sormak istedigim ben yabanci numara sattigimda ki yasadisi birsey degil, o alan kisi ornegin uyusturucu ticareti icin veya herhangi suç icin kendini gizlemek amaciyla o numarayi kullansa bana herhangi bir suç yansiması olur mu..derde girer miyim?
Cevap: yurtdışı numara satışı suç mu
sizin tc numaranızla almış olduğunuz hatların(vodafone turkcell bimcell vs) üzerinden başkası tarafından suç işlenmesi halinde suç size yazar.
yok anlamadin tc falan yok ortada sistemin otomatik urettigi yabanci numaralar var onlati kastettim
bben yanlış anlamış olabilirim numara nasıl satılıyoru
normal hat degil mesela whatsapp hattin numaran +2526363672 oluyor gibi… yani fiziksel sim yok sanal hersey
sorudan pek anlayan cikmadi galiba..soyle guncelleyeyim bir urun satiyorsunuz hayra veya şerre kullanilabilecek birsey dusunun..senden alan şer odaklı birseyde kullanirsa suctan pay alir misin başın agrir mi
?cevap veren anlayan var mi arkafaslar konu onemli
gmail twitter vs üye olurken hesabın doğruluğu için email ve telefon ister. anladığım kadarı ile siz bir şekilde nasıl oluyor bilmiyorum sanal numaralar buluyorsunuz ve onları satıyorsunuz kişiler de hesap onylarını sizden aldıkları numaraları kullanarak yapıyor.
yani kişi gmail açarken kendi cebini 90532.. degil de sizin bir şekilde aldığınız ve kişiye sattığınız sanal numarayı kullanıyor, alıcı kişi onayı sanal numara üzerinden (nasıl yapıyor bilemedim) yapıyor bu şekilde mi
özellikle twitter ve gmail ciddi suçlara karışabilecek sistemler, burda suç olursa suç anı yanısıra hesabın oluştuğu ip de önemlidir ama numarayı oluşturan kısmı soru işareti.
yalniz turk numarasi degil de yabanci olarak dusun mesela whatsapp numaranizi +1352636267 gibi birsey yapabiliyorum ki satan siteler çok internette ben tek degilim… suçun sahsiligi diye birsey var alan kisi uyusturucu satsa alsa benim suclanacak birseyim olabilir mi