-
Sicil amirine itiraz
HERKESE MERHABA
İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
2004 YILINDA İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDE MÜHENDİS OLARAK GÖREVE BAŞLADIM.GÖREVLENDİRME YERİ OLARAKTA DKMP-AGM-ORKÖY ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE MÜHENDİS OLARAK GÖREVLENDİRİLDİM.SB. MÜD. ALTUNDA DKMP,AGM VE ORKÖY MÜHENDİSLİĞİ OLARAK 3 AYRI BİRİMDE BULUNMAKTADIR.BU BİRİMLERDE GÖREVLİ BAŞKA MÜHENDİS OLMADIĞINDAN TÜM BU BİRİMLERİN İŞ VE İŞLEMLERİ HALEN YÜRÜTMEKTEYİM.ANCAK ÇEVRE ORMAN BAKANLIĞI SİCİL YÖNETMENLİĞİNE GÖRE 2004 YILINDA MÜHENDİSLİK BİRİMİNDE ÇALILŞAN MEMURLARIN 1. SİCİL AMİRİ OLARAK SİCİLLERİ BEN DOLDURDUM.ANCAK MÜHENDİSLİK BİRİMİNDE ÇALILŞAN MEMURLARIN 2005 YILINDA BÜYÜK İHTİMALLEDE 2006 YILI SİCİLLERİNİ 1.SİCİL AMİERİ OLARAK BEN DOLDURMADIM AMA KİM DOLDURDU BUNUDA BİLMİYORUM.(SİCİLİN GİZLİLİĞİ :))
BENİM SORUM ŞU OLACAK 2004 YILINDA SAYDIĞIM 3 MÜHENDİSLİĞİNİ YÜRÜTTÜĞÜMDEN SİCİL AMİRİ SIRALAMAM İL MÜDÜRÜ-VALİ-MÜSTEŞAR İKEN 2005 YILINDA İSE İL ÇEVRE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ ELEMANI OLARAK İŞLEM YAPILIP SİCİL AMİRİ SIRALAMAM ŞUBE MÜD.-İL MÜD.-VALİ OLARAK DEĞİŞİYOR. BU DURUMDA HER HALUKARDA 2004 VEYE 2005 YILI SİCİLİME İTİRAZ EDEBİLİRMİYİM.BİRDE HANGİ MAHKEMEYE İTİRAZ EDEBİLİRİM.
Yönetim Notu: Küçük harfle yazınız.
-
Re: Sicil amirine itiraz
Bu konuya benzer bi olayla ilgili benim sorum şu?
Ben milli eğitime bağlı bir okulda kadrolu müdür yardımcısıyım.Atandığım okulda daha önce hiçbir idarecilik tecrübesi olmamış ve milli eğitim bakanlığının yapmış olduğu müdür yard. sınavını kazanamamış bir arkadaş müdürlüğü vekaleten bakıyordu.Hiyerarşiye uygun olarak arkadaşın müdür vekilliğinden alınıp vekaletin bana verilmesi gerekiyordu.Çünkü buna benzer bir olayda aynı idare okula kadrolu bir idareci atandığı için kanun ve yönetmeliklere uygun olarak vekaletin bir öğretmen tarafından değil de kadrolu müdür yard.yürütülmesi gerektiği hakkında kararı var.Bu konuda Danıştay 12.Dairesinde emsal bir kararı var.Tüm bu emsal olaylara rağmen arkadaş görevden alınmadığı gibi iki kere de bu konu hakkında verdiğim dilekçeler boş gerekçelerle reddedildi.Benim sorum şu:
-Kanun ve yönetmeliklere rağmen benden hiyerarşik olarak altta olan ve benim ona sicil amirim olmam gerekirken benim sicillerimi doldurması(üstelik sicilimi hiçbir gerekçe göstermeden düşüren)kanuni midir?
-
Hep aynı sorunlar, sanki muz cumhuriyetinde yaşıyoruz. Memuru koruyacak bir kanununa ve bu kanunu uygulayacak!!!! amirlere ihtiyaç var. Bunu birilerinin görmesi gerek artık.
-
sn.Gülbahçesi,kendiniz ne güzel söylüyorsunuz vekaleten atanmış,kim atıyor ?atamayı yapanlar bakanlıga asaleten atanması icin yazı yazmadıgını nereden biliyorsun?sizin atandıgınız okul'a dosyanızda ne yazılarak gönderildigini biliyormusunuz?Bence bunları araştırsanız daha iyi olacak.
-
Sayın Ekremiyican,Herşeyin farkındayım.Ben işin hukuki yönü ile ilgileniyorum.Hakkımda orda burda neler söylendiğini çok iyi biliyorum.Çoğu gibi sadece konuşmuyorum.Korkmadan hakkımın peşine düşüyorum.Bu konuda emin olabilirsiniz.
-
Vekil müdürün vekilliğine idarece son verilmediği ve mahkemece de iptal edilmediği sürece bu vekil müdür tarafından sicil raporunuzun doldurulması hukuken yerinde ve doğrudur.