Banka Borcu TAKİP - İCRA (Detaylarıyla)
- X Bankası' ndan çekilmiş iki adet kredim var ve uzun süredir ödenme yapılamıyor maalesef. Durumdan dolayı banka süregelen zamanda bildirimlerde bulundu, gerek pandemi sürecinde işlerimin bozulması gerek başka sebeplerden dolayı ödeme yapılamadı. Ben de borcumu ödeyebilmek adına alternatif aramama rağmen bulamayınca borçluluk süreci devam etti.
- "xxx nolu krediniz için ödeme yapınız. Borcunuzun artarak, takip sürecine devri gerçekleşmeden aramanızı rica ederiz." şeklinde SMS' ler gelmekte. Bu mesajlardan ve UYAP' a baktığımda hakkımda bir icra dosyası bulamamamdan dolayı henüz resmiyete dökülmediğini varsayıyorum.
- Fakat bugün annem, ailesi tarafından yeni bağlanan ölüm aylığını bankaya almak için gittiğinde aylığı teslim etmemişler. Hakkınızda vs. takip dosyası olabilir, yazışma ile bilgi almamız gerekiyor size tekrar bilgi vereceğiz demişler. Bunun benim borçlarımla alakası olabilir mi? Eğer öyle ise annemin ödemesinin yapılmaması hukuki midir? Sonuç olarak annemden alacaklı değilim ve ya annem herhangi bir borcumda bana kefil olmamıştır. Benim borcum dolayısıyla annemin aylığına nasıl el koyulabilir?
- Ben borcumun sebep olduğu psikilojik buhran ve utançla boğuşurken bu borçuluk sürecinde tebligatlar, yazışmalar vs. ikametgah adresim gözüken ailemin evine geldi. Eğer ki borcum icra dosyası haline gelirse, bu hale gelmeden adres değişikliği sağlayabilirsem ailemin evine gelebilecek hasarı ne kadar önleyebilirim. Ailemin evindeki hiçbir eşya bana ait olmamakla birlikte, eskiden alınmış eşyalar olduğu dolayısıyla onlara ait faturalarla gösterebilmem de mümkün değil. Ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz?
"Belirtmek isterim ki -borçtan kaçma, aldığım para yanıma kar kalsın- gibi bir niyetim asla yok. Fakat şu an içinde bulunduğum durumdan dolayı herhangi bir maaşım vs. olmadığı için ilk hacze maruz kalacak yer ailemin evi oluyor. İçinde bulunduğum durum zaten yeterince zorken, bunun utancını kaldıramam. Verebileceğiniz tavsiye ve öğütleri dört gözle bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum."
Cevap: Banka Borcu TAKİP - İCRA (Detaylarıyla)
Annenizin almakta olduğu dul-yetim aylığına , annenizin yazılı muvafakat vermesi veya kurum borcu varsa ancak haciz uygulanabilir. Sizin borcunuz nedeniyle anneniz adına herhangi bir icra takip işlemi doğrudan yapılamaz. Henuz ilk aylığı almak için gittiğinde alamadığına göre , sorunun sebebini SGK tarafından öğrenilebilirsiniz.Resmi kayıtlarda bulunan ikamet adresinize icra işlemi uygulanır dediğiniz gibi ve ikamet adresinizde bulunan haczi mümkün kılınan eşyalar size aitmiş gibi kabul edilerek haczedilebilir . Bunun önüne geçebilmeniz demek , diğer taraftan alacaklının alacağını tahsil etmesini engelleyecek öneri demek olacağından buradan bu yönde bir yanıt alamazsınız doğrudan. Ancak her ne olursa olsun, bir gün gelir ve o borç ödenir mutlaka , kaçmak için özellikle çaba harcanmadığında ( size özel değil genellemedir bu dediğim) O nedenle hukuk bürosundan gelen aramalara , mesajlara geri dönüp neyin ne olduğunu karşılıklı görüşerek öğrenmenizde her zaman fayda vardır. O görüşmede dikkat etmeniz gereken ise , eğer ödeme durumunuz yoksa o an kurtulabilmek için bir ödeme tahhüdünde bulunmamanızdır. Ödeme taahhudunde bulunup ödemeyi ksatırsanız karşı tarafın disiplin hapsi isteğiyle karşılaşabilirsiniz.
"eğer ödeme durumunuz yoksa o an kurtulabilmek için bir ödeme taahhüdünde bulunmamanızdır. Ödeme taahhüdünde bulunup ödemeyi aksatırsanız karşı tarafın disiplin hapsi isteğiyle karşılaşabilirsiniz."
Erdoğan Bey'in ifade ettiği oldukça önemli..
Cevabınız için teşekkürler "Bunun önüne geçebilmeniz demek , diğer taraftan alacaklının alacağını tahsil etmesini engelleyecek öneri demek olacağından buradan bu yönde bir yanıt alamazsınız doğrudan." cümlenize istinaden bilgi birikiminiz doğrultusunda bu konuyla ilgili dosthane bir tavsiyeniz varsa özel mesaj yoluyla iletebilirseniz çok mutlu olurum.