-
Anlaşmalı boşanma
merhabalar,eşimle evliliğimizin bir yılını doldurmuş bulunmakatayız.Anlaşmalı boşanma kararına vardık ve evliliğimizin sadece 3 ayını beraber yasadık.Sonra siddetli gecimsizlikten evlerimizi ayırdık,ayrılırken herkez kendi aldığı eşyaları aldı götürdü.Eşimin babama borcundan dolayı ve daha evliliğimizin ilk günlerinde zoraki alınan takılarımı vermesini bekledim ve bu sürec içindede 1 yılı doldurmuş olucaktık anlaşmalı boşanma için.Diğer bir formumda bu paramı yasal yollarla nasıl alabilirimdi sorum,eger anlasırsanız protokol sayesinde alabileceğim söylendi fakat eşimin bu parayı ödemeye niyeti yok gibi hep birseyleri bahane ediyor.şimdi benim sorum şu sizlere;
1-Eger protokolde yer alırsa babama olan borcu ve sadece benim tarafımdan takılan takıları istediğim,eşim ödemediği sürece ne gibi zararlar görür.
2-ikinci bir yolda senet verirse alabilirmiyim. borcuna karsılık hangi yol benim için uygun olur.
not:Eşimin üzerine kayıtlı hiç birsey yok her sey babasının üstüne ama dükkanı eşim işletiyor.
Artık beklemek istemiyorum,bekledikce hayat cekilmez bir hale geliyor.Hakkımı hangi yolla aramam gerekli bilmiyorum.Bana yardımcı olursanız cok sevinirim..
-
Sayın arzuu;öncelikle mutalaka bir avukat yardımı almalısınız.
eşiniz ile yapacağınız protokolde babanızın alacağının cokta yeri yok . çünkü bu başka bir borç ilişkisi.
Babanız bununn için başkaca hukukı yollara başvurmalıdır, Alacak davası veyahut icra takibi gibi.
Senet tabii ki alabilrisniz ama tahsil kabiliyeti olmayan bir senet ne işe yarar düşünmelisinizde.
-
cevabınız için cok tesekkür ederim fakat protokolle ilgilide bilgi verirseniz cok sevinirim.protokolde yer alırsa ve ödemezse ne gibi sorunlar olur.
-
protokole aykırılıktan ötürü yasal takibe gecebilrisniz.