- 

Çıkmak bilmeyen kiracı 
		bizim ne zaman girdiğini bile hatılamadığımız bir kiracımız var.kendisiyle yapılan herhangi bir kira sözleşmasi bulunmamakta. kirazcımız da bu yüzden kendi kafasına göre belirlerdiği zamanlarda ve miktarlarda kiraya zam yapıyor. kendisine yaklaşık 3 yıldır çıkmasını istiyoruz fakat bunlarıda geçiştiriyor. bizim sözleşmemiz olmadığı için kendisine çıkarma hakkımız yokmu. varsa da bu nasıl olucak. bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler. iyi günler 

- 

Kiranın ödenmemesi gibi bir probleminiz ve tahliye talep etmek için yasada belirtilen diğer gerekçeleriniz mevcut olmadığı için, kira tespit davası açmanız makul görünüyor. Bu dava sonucunda, ya kiracınız tespit edilen kira bedelini kabul etmeyerek evinizi tahliye etme yoluna gidecektir veya en azından piyasa koşullarına yakın ölçüde kira bedeli alma şansınız olacaktır. 

- 

beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. son bir soru :) peki bu kişiyi çıkarma şansımız yokmudur. onun vazgeçmesini mi bekliycez. klasik ev sahibi bahanesi gibi ama ben bulunduğu yere kendi işyerimi açmak istiyorum. 

- 

Kiracınızı tahliye edebilmenizde pek tabi ki mümkün..Bununla ilgili olarak bir tahliye davası açmanız gerekmektedir.Bu da sizin belirttiğiniz üzere iş yeri ihtiyacı nedeniyle tahliye davası olacaktır.Bir de kira bedellerini ödemede temerrüt durumu oluşursa bu durumda da yapacağınız bir icra takibi veya keşide edeceğiniz bir ihtar ile bu yönden de tahliye edilme durumu ortaya çıkabilir. 

- 

İhtiyaç nedeni ile tahliye davası açabilirsiniz ancak bu ihtiyacınızın samimi olması, bu işe ve işyerine gerçekten ihtiyacınızın olması gibi hususlar çok sıkı biçimde irdelenir. Dava süreci kısa değildir ve bu davaların bakıldığı Yargıtay Dairesi de ihtiyacın samimiyeti konusunda çok hassas davranmaktadır.