Ailemden uzaklaşmak istiyorum
Ailem tarafından psikolojik şiddet görüyorum istemediğim şeyler yapmaya zorlanıyorum, yetmediği gibi fiziksel şiddet ile tehtid ediyorum. 2002 Kasım doğumluyum, evi terk etsem ailemin yapabileceği şeyleri vede aileme karşı olan haklarımı öğrenmek istiyorum yardımcı olur musunuz?
Cevap: Ailemden uzaklaşmak istiyorum
Kesinlikle böyle bir soruyu kafandan çıkar.Emin ol dışarısı Evinden, Ailenden daha korkunç daha çirkin.
Aile durumunu bilmemize imkan olmadığından sana net birşey diyemeyiz.
Eğer Şiddet Baskı görüyorsan Şiddet gördüğün kişiden Aile Mahkemesinden Koruma Talep edebilirsin.
Okuyor ve Maddi Destek alamıyorsan Yardım Talebinde de bulunabilirsin.
Ne olursa olsun Aile Her zaman Ailedir.
Tek başıma dışarı çıkmama izin vermiyorlar, kimliğimi gizlice alıp saklıyorlar, kendi adıma hat çıkarmama izin vermiyorlar, telefonumu istedikleri zaman elimden alma hakkı görüyorlar çalışmama izin vermiyorlar. Kimse ailesinden uzaklaşmak istemez; zorunda bırakılmadıkça.
18 yaşınızı doldurmuş artık kendi başına karar alıp uygulayabilecek ve yaptığınız yanlışların sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalacağınız yasal yaş olgunluğuna ulaşmış durumdasınız, özü dilerseniz kimseye hesap vermek zorunda kalmadan kendi başınıza yaşama , dilediğinizle görüşüp dilediğinizi yok sayma hakkına sahipsiniz. Aynı zamanda yaş olarak, yapılabilecek büyük yanlışları sorgusuz sualsiz yapabilecek çağdasınız. O şekilde davranmalarına neden olabilecek düşünce, söylem ve davranışlarınız olup olmadığını sakin kafayla değerlendirip tekrar düşünmenizi öneririm.Yoksa yasal bir engel yok ailenizden uzak bir hayat sürmenizde.
Tabii ki geçmişte yapılan hatalar var ancak bu hatalar yüzünden geleceğimi mahvetmek istemiyorum ve buna hakları yok. Kendi istekleri ve vazgeçmedikleri inatları yüzünden istemediğim ve mutsuz olduğum bir hayat yaşıyorum.
İlk mesajımda da belirttiğim gibi, isstediğiniz an , yaşamak isstediğniz hayatı yaşamak için kendi başınıza karar alıp uygulayacabilecek yasal yaş kıvamındasınız. Hayatın tüm zürluklarına karşı tek başınıza dimmdik, tüm gücünüzle karşı o savaşı verebilirsiniz elbette, ama o savaşta , o hayatın kalanında bir başına bir birey olarak , insanın bulabileeği en büyük destekten yoksun kalarak ...Gelin o aklınızdan geçeni uygulamaya koymadan kendinizi ailenize nasıl daha doğru ifade edebilir, birlikte yaşadığınız o sıkıntıları nasıl aşabilirsinizi ailenizle birlikte bulmaya odaklanın derim. Yoksa uygulaması çok kolay olan o kararın yıkıcı etkileri herkes için bir diğerine göre daha ağır olacak. Bir daha düşünün derim.
Ailemle orta yol bulmayı o kadar çok isterim ki, dün annem ve abim bana öyle bir psikolojik şiddet uyguladı ki ya kişisel eşyalarından (akıllı cihaz, ziynet eşyası gibi) vazgeçeceksin, yada öldüresiye dövececeğim seni diye saatlerce bana baskı kurdular. Bugün sadece erkek arkadaşımın beni aradığını görerek uzatma kablosu olan prizle beni dövdü, bıçak ile üstüme yürüdü. Defalarca yapma dememe rağmen hemde. Erkek arkadaşımı polise şikayet edeceklermiş beni rahatsız etme gerekçesiyle, benim ifademe başvurulur değil mi?
- - - Güncellendi - - -
Her gün aynı şeyleri yaşamak beni yoruyor ve artık yaşama hevesim isteğim kalmıyor, yaklaşık 2 yıldır evdeyim ve onlar olmadan dışarı çıkamam bir kaç kere markete gittim o da evimizin arkasında diye..