Şirketimin Adını Kullanarak Satış Yapıyorlar
Merhaba arkadaşlar firmamın adını kullanarak gitti gidiyor üzerinden başka bir firma satış yapıyor sattığı ürünlerin markasını benim firmamım markası olarak girmiş ikimizde aynı sektördeyiz onun satışı daha fazla bununla ilgili olarak gitti gidiyor 3-4 defa destek açtım haklısınız hak ihlali var ürünlerin satışını yasaklayacağız diyorlar ama ardı gelmiyor kişi halen satış yapıyor, daha fazla mağdur olmamak için nasıl bir yol izlemeliyim kendim mahkemeye başvursam ne yapmam gerekli ? Yoksa bir avukat tutarak mı devam edeyim,
Cevap: Şirketimin Adını Kullanarak Satış Yapıyorlar
aynı yerden aldığınız ürünü mü satıyor, size ait bir marka ile üretilen bir ürünün sahtesini mi satıyor?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
aynı yerden aldığınız ürünü mü satıyor, size ait bir marka ile üretilen bir ürünün sahtesini mi satıyor?
Şöyle anlatayım üstat ikimizde havlu sektöründeyiz benim firmamın adı x firması patenttim imza sirküm filan her şeyim tam çok eski bir firmayız, bu kişi sanki kendi firmasıymış gibi ürünlerini benim firmam üretmiş gibi benim firmamım ürünüymüş gibi satışa açmış gitti gidiyor a bilgileri ben verdim markamızı ekleyin ürünlerimizi satacağız diye ama bu kişi gelmiş kendi ürünlerini benim markam altında satıyor sattı ürünlerin hiç birisi bizim imalatımız değil firmamızla alakası yok ayrıca güzelde satış yapıyor,
Bir avukat takibi ile karşı tarafa ürünlerde sizin markanızı kullanarak satış yapmaktan vazgeçmesi yönünde bir ihtar göndererek başlamak ve devamında konu takibini avukatınızla yapmak daha fazla hak kaybına uğramanızın önünü kesecek en iyi yol olacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir avukat takibi ile karşı tarafa ürünlerde sizin markanızı kullanarak satış yapmaktan vazgeçmesi yönünde bir ihtar göndererek başlamak ve devamında konu takibini avukatınızla yapmak daha fazla hak kaybına uğramanızın önünü kesecek en iyi yol olacaktır.
Anladım peki üstat gitti gidiyora bir yaptırım olabilir mi sonuçta o aracılık ediyor ayrıca 3-4 defa iletişimde bulundum benim ürünlerimi satıyor kaldırın diye, ama onlar para geldiği için komisyon aldıkları için pek takmıyor,