Toplam 3 dosya bulunuyor
Kiracı anahtarı teslim etti, fakat anahtarı kopyalamış ve ertesi gün faturaların yüksek gelmesi için doğalgaz ve elektriği son dereceye vermiş
Merhaba arkadaşlar, okul uzaktan eğitime geçtiği için ve memleketimde olduğum için kaldığım evin küçük odasını eylüle kadar eşyalı olarak kiralayalım dedik, ev sahibinden de izin aldık. Faturalar haliyle benim üzerimeydi.
Geçen ay (Nisan 17) yabancı uyruklu istanbul üniversitesinde okuyan kadın bir öğrenciyi eve yerleştirdik, eve çıktıktan bir hafta sonra internetin stabil çalışmadığını (SNR değeri düşük) ve yeri beğenmediği için çıkmak istediğini söyledi, interneti düzeltmek için türknet'e ticket açmıştım ve 2-3 gün sonra hızı düşürüp SNR değerini de yükseltip internet sorununu çözdüm. O süre içerisinde ben de yeni kiracı arayışına girdim. Mayıs'ın 5'u gibi yeni kiracıyı buldum. Yeni kiracılar Haziranda yerleşip kendisinin de Mayıs 17'sinde çkmayı planlamıştı.
Çıkmadan 2 gün önce faturaları kendisine gönderdim (internet(95tl) dahil 413tl). Faturalar tam gelmediği için ve depozitoyu çıkarken almak istediği için faturaları 30'güne orantıladım ve yeni faturalar diğer ay gelince eğer fazla/eksik göndermişsem ileteceğimi söyledim. Kendisi evde tek kaldığı için faturalar çok gelmiş diye itiraz etti ve bana yalancı dedi, ben de faturaları gönderdiğim direkt gönderdiğim için photoshop vs. yaptığımı düşünüyorsa mahkemeye vermesini söyledim. Memlekette olduğum için bir arkadaşımı eve bakmaya gönderdim depozitosunu vermek için. Kendisi eşyaları vs. kontrol edip anahtarı kendisinden teslim alıp kapıyı da kilitleyip evden ayrıldı. Depozitosunu da faturaları kesip gönderdim (800 - 413 = 387 tl).
Kendisinden anahtarı 11:00 gibi teslim aldık ve kapıyı kilitlemiştik. O günün akşamında alt komşunun odasında (bizim çamaşır makinesinin olduğu odada) su sızıntısı başlamış, o da zili çalmış evde kimseo lmadığı için bizim vanayı kapatmış. Ben de sabah kendisiyle iletişime geçtim ve arkadaşımın tekrar eve bakması için gönderdim. Arkadşım eve gittiğinde eve birisinin girmiş olduğunu ve kombinin 70 dereye alınıp bütün peteklerinin yakılmış olduğunu (eve girdiğinde ev sauna gibiymiş), elektrik süpürgesinin ve ütünün de gün boyu çalışır vaziyette olduğunu ve çamaşır makinesinin su borusunun bıçak ile kesilip vanasını açılmış böylece odada su birikintisi oluşmuş. Musluklar kapalıymış eve geldiğinde, fakat çamaşır makinesinin suyu aldığı borunun delik olduğu için oranın su akıtıp alt komşunun tavanı akmış.
Eski kiracıya bu konu hakkında ulaşmaya çalıştım fakat telefonu ulaşılamıyor whatsapp'tan da sanırım beni engellemiş, çok büyük ihtimalle faturalar için yalan söylediğimi ve intikam almak istediği için bu pisliği yaptığını düşünüyorum. Elimizde şu an kanıt yok bunu yaptığı hakkında fakat 90% ihtimalle eminim. Kendisi dün evden çıktıktan sonra doğalgaz sayaı 299854 idi, şimdiki sayaç ise 3013694
Yarın karakola gidip şikayetçi olacağım, hakkında güveni kötüye kullanmaktan dava açmak istiyorum fakat bunu yaptığını nasıl kanıtlayabilirim apartmanda kamera yoktu?