Yönetici tarafından hazırlanan işletme projesinde kimlerin imzaları bulunması gerekiyor. Teşekkürler.
Printable View
Yönetici tarafından hazırlanan işletme projesinde kimlerin imzaları bulunması gerekiyor. Teşekkürler.
3. İŞLETME PROJESİNİN YAPILMASI:
MADDE 37 - Kat malikleri kurulunca kabul edilmiş işletme projesi yoksa, yönetici gecikmeksizin bir işletme projesi yapar.
Bu projede özellikle:
a) Anagayrimenkulün bir yıllık yönetiminde tahmini olarak gelir ve gidertutarları;
b) Tüm giderlerden her kat malikine, bu Kanunun 20 nci maddesindeki esaslara göre düşecek tahmini miktar;
c) Tahmini giderlerle diğer muhtemel giderleri karşılamak üzere her kat malikinin 20 nci maddedeki esaslara göre vermesi gereken avans tutarı;
Gösterilir.
Bu proje, kat maliklerine veya bağımsız bölümden fiilen yararlananlara imzaları karşılığında veya taahhütlü mektupla bildirilir. Bildirimden başlayarak yedi gün içinde projeye itiraz edilirse durum kat malikleri kurulunda incelenir ve proje hakkında karar verilir, gerekirse yeni bir proje hazırlanır. Kesinleşen işletme projeleri veya kat malikleri kurulunun işletme giderleri ile ilgili kararları, İcra ve İflâs Kanununun 68 inci maddesinin 1 incifıkrasında belirtilen belgelerden sayılır.
2004-2005 yılında yapılmış işletme projesi sonunda genel kurulda ibra edilen yönetici, 2005-2006 yılında tekrar seçildi. Kendisine yakıt ödetmeyerek aylık bağladık. (Büyük dairelerin desteği ile)
O da diyetini 2004-2005 yılınında büyük dairelerden çok yakıt aldık diye geriye dönük ödeme yapmış. Bu sene hesap özetlerinde öğrendim. Yine aylıklı yönetici seçildi. Bu senenin projesine ve geçmişe dönük yaptığı geri ödemeye noter kanalıyla itiraz ettim. Büyük daireler arsa payına göre yakıt ödüyordu. Keyfi düşüremezsiniz yönetim planı değişikliği gerekir diye ama. Hiç bir cevap vermedi. Ne kadar süre beklemeliyim.?
Kat Mülkiyeti Kanununun 37. maddesi hükmüne göre projeye itiraz yapıldığı takdirde itirazın kat malikleri kurulunda incelenmesi ve proje hakkında kat malikleri kurulunun karar vermesi öngörülmüş ise de; itiraz üzerine kat malikleri kurulunca itirazın incelenmemesi halinde ne yapacağı açıkça öngörülmüş değildir. Yapılması gereken, yöneticinin bu hususu görüşmek üzere Kat Malikleri Kurulunu toplantıya çağırmasıdır. Bunun dışında denetçinin ve kat maliklerinin 1/3nün de kat malikleri kurulunu toplantıya çağırması mümkündür. Eğer bunlar söz konusu değil ise, Yöneticinin itirazınızı inceleyebileceği ve bir toplantı çağrısı düzenleyebileceği kadar makul bir süre öngördükten sonra projedeki yasa ve yönetim planına aykırı hususların giderilmesi için dava açma hakkınız mevcuttur.