Kira sözleşmesi bitmeden çıkabilir miyim ?
Sayın arkadaşlar, 2 aydır bir eve taşındım. Fakat komşularım Suriyeli 1+1 de 11 kişi kalıyorlar. O kadar çok ses çıkıyor ki 3 gündür çok az uyuyabildim. Malum pandemi olduğundan dolayı dersler uzaktan eğitimle devam ediyor fakat dersleri verimli anlatamama durumuna kadar geldim. Hem uykusuzluktan hem de sesten dolayı.
Ne yapabilirim ? Ev sahibiyle yarın görüşeceğim. Karşılıklı fes etmez ise ne yapabilirim ya da ne yapmam gerekir ?
Cevap: Kira sözleşmesi bitmeden çıkabilir miyim ?
Rahatsızlık için Bina sahiplerinden İmza toplayın.
Durumu Mal Sahibine yazılı olarak bildirin.
Tek Taraflı olarak Kira sözleşmesini fes ederseniz Kontrat süresine kadar Kira bedelini sizden alabilir
Cevap: Kira sözleşmesi bitmeden çıkabilir miyim ?
Haklı, geçerli, kanıtlı bir neden bildirmeden kontrata rağmen konuttan ayrılma durumunda, kanunlar uygulanırsa sorun olur.
Genellikle ev sahipleri bunu uygulamazlar. Doğrusu ben de olsam bu durumla ilgili hukuki yola başvurmam. Hoşgörü ile karşılarım.
Çok uzun, zor ve masraflı bir yol. Dava bitiminde kimin haklı olacağı da belli değil. 20 rakamının 5'te 4 çoğunluğunu 10 bulan mühendisler, mimarlar, mali müşavirler ve hakimlerin baktığı davalardan doğru netice çıkmayacaktır.
İyisi mi ev sahibine durumunu anlatıp anlaşın.. En kolay yolu bu.. İyi insanlar çıksın yolunuza.