İcra yolu ile satılan aracın ödemesi geri alınabiliyor mu?
Merhaba, icradan kayanklı aracıma haciz konmuştu. Aracım satıldı ve Vergi dairesi hesabına aktarıldı. Ben şimdi vergilerimi yapılandırdım. Sorum şu ki ;
İcradan alınan para borcumdan mı düşmüştür.? Eğer öyle değilse vergi dairesi hesabında mı duruyordur. Bu para geri alınabiliyor mu? Bilgi rica edebili miyim?
Cevap: İcra yolu ile satılan aracın ödemesi geri alınabiliyor mu?
Aracın satışından elde edilen miktar icra diaresine yatırılma sebebi zaten var olan borcunuzun ödenmesidir. Yani o gün itibariyle var olan borç miktarınızdan düşülmüştür. Vergi dairesi sizin adınıza o gün yatırılan miktarı emnaet olarak tutmaz.
Cevap: İcra yolu ile satılan aracın ödemesi geri alınabiliyor mu?
Alıntı:
Boorock rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, icradan kayanklı aracıma haciz konmuştu. Aracım satıldı ve Vergi dairesi hesabına aktarıldı. Ben şimdi vergilerimi yapılandırdım. Sorum şu ki ;
İcradan alınan para borcumdan mı düşmüştür.? Eğer öyle değilse vergi dairesi hesabında mı duruyordur. Bu para geri alınabiliyor mu? Bilgi rica edebili miyim?
Vergiyi araç satılmadan önce yapılandırabilmiş olsaydınız işte o zaman dediğiniz olabilirdi. Bu nedenle sayın Erdoğan beyin de belirttiği gibi borçtan düşülmüştür. Siz bakiye vergi borcunu yapılandırmış oldunuz.