HAGB aldım karşı taraf avukatlık ücreti istiyor

Film sitesi açmıştım teliften dolayı dava açtılar sicilim temiz olduğu için mahkeme HAGB verdi. dosya kapandı ancak şimdi karşı taraf avukatlık ücreti istiyor icraya verildi tebligat geldi dava HAGB sonuçlandığında avukatlık ücreti sanıktan istenir mi? bu konuda bilgisi olan varmı?

Cevap: HAGB aldım karşı taraf avukatlık ücreti istiyor

Gerekçeli kararda avukatlık ücreti yazılıdır.
Eğer karşı taraf ilamlı icra takibi yaptıysa, ilamı yani gerekçeli kararı da ekinde göndermiştir. Okuyup görebilirsiniz.

Cevap: HAGB aldım karşı taraf avukatlık ücreti istiyor

hagb demek suçu işlediğinizin kabulu(sizin tarafınızdan) ancak daha önce hüküm giymediğiniz için yani temiz olduğunuz için belirli süre içerisinde suç işlemezsen sanki hiç suç işlememiş sayarımdır.
ancak yazdığım gibi üzerinize atılı suçu işlediğinizi kabul ettiğiniz anlamına gelir.
gerekçeli karar çıktıktan sonra dosya emniyete gidecek ve suç adli sicilinize işleyecek ve adli sicil belgesinde gözükecek
gerekçeli kararda belirlenen sürede tekrar suç işlemezseniz süre sonunda adli sicilden silinir belgede gözükmez
ancak karşı taraf kendini avukat ile temsil ettirmiş gözüküyor dolayısı ile avukatlık ücreti çıkmıştır.
yani hagb şüpheli ile adli sicili arasındadır :D
müşteki / mağdur haklıdır kazanmıştır. şüpheli kaybetmiştir / mahkum olmuştur.