Youtube telif hakkı konusu
Merhabalar
Tv kanallarında yayınlanan dizi filmler hakkında, daha çok görme ve işitme engelli insanlara faydalı olabilecek şekilde, dizinin konusu, özeti ve oyuncularının kim olduğu hakkında yazılı ve anlatımlı, görsel ekli olmayan videolar yayınlıyordum, videonun açıklama kısmına ilgili tv kanalının hangi dizisi ise kendine ait linkini ekliyorum. bu konuda kanal d telif hakkı talep etti, diğer kanallar sıkıntı çıkarmadı. Dizinin konusu, özeti ve oyuncularının kim olduğu hakkında yazılı ve anlatımlı, görsel ekli olmayan videolar yayınlamak konusunda telif hakkı talep edebilir mi? teşekkür ederim.
Cevap: Youtube telif hakkı konusu
Kanımca bir dizi hakkında tanıtıcı bilgi vermek (görsellerini kullanmadan), oyuncuları ve konuları tanıtmak telif hakkı ihlali teşkil etmez. Kanal-d sanırım yolsuz kalmış :)
Kanal D gibi platformlar birçok YouTuber'a telif atabilmektedir. YouTube'un yayıncıları bilgilendirdiği birçok anlatım mevcuttur. YouTube Telif Hakkı yazarak bu bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Kanalların telif atması bazen hakları iken bazen gereksiz yere de telif atabilmektedir. Bu noktada bilginizi geliştirmeniz önemlidir.
Alıntı:
Kartal3457 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Tv kanallarında yayınlanan dizi filmler hakkında, daha çok görme ve işitme engelli insanlara faydalı olabilecek şekilde, dizinin konusu, özeti ve oyuncularının kim olduğu hakkında yazılı ve anlatımlı, görsel ekli olmayan videolar yayınlıyordum, videonun açıklama kısmına ilgili tv kanalının hangi dizisi ise kendine ait linkini ekliyorum. bu konuda kanal d telif hakkı talep etti, diğer kanallar sıkıntı çıkarmadı. Dizinin konusu, özeti ve oyuncularının kim olduğu hakkında yazılı ve anlatımlı, görsel ekli olmayan videolar yayınlamak konusunda telif hakkı talep edebilir mi? teşekkür ederim.
Görme ve işitme engelli insanlara faydalı olabilecek şekilde dediğinize göre sanırım diziyi videosu olmadan yazı ve sesle kendiniz sunmuşsunuz. Bu şekilde de telif isteme hakları vardır. Telif hakkının ihlali demek sadece görüntüsünün kullanılması demek değildir. İçeriğini de kullanırsanız karşı tarafın sizden tazminat talep etme hakkı doğar.