Toplam 1 dosya bulunuyor
İstinaf Başvurum Reddedilmiş Ne Yapacağım?
Arkadaşlar merhaba, dolandırıcılık suçundan 4 YIL hapis ve 5.500 TL para cezası aldım. Bu cezaya itiraz ettim istinafa gönderdim. Yerel mahkeme bunu reddedmiş.
Şimdi yatarı hesaplıyorum, 2018/12 suçu olduğu için yatar 2 yıl 8 ay 3 gün görünüyor. 3 yıldan az olduğu için cezamı denetimli olarak çekebiliyormuşum.
Bu denetimlik için nereye başvuracağım? İlk önce cezaevine girip oradanmı salacaklar beni? Süreç nasıl bilenler lütfen yardım etsin.
Veya bu redde itiraz edebiliyormuyum?
Ayrıca 5.500 para cezasını 10 taksit yazmışlardı gerekçeli kararda, bunu nereye nasıl ödeyeceğim aylık vs
Ayrıca tekerrüre esas ilamı var falan yazmışlar, hesaplama aracında onuda seçiyorum 2 yıl 8 ay çıkıyor yatar.
Birde başka bir mahkemem daha var erel mahkemede oda 3 yıl 4 ay ama o daha belli değil hala istinafta, eğer ordanda onay gelirse nasıl olacak birbirlerini bağlarlarmı?
KAFAM ÇOK KARIŞIK.
Yerel Mahkeme Kararı:
https://i.imgur.com/thkaLLj.jpg
Cevap: İstinaf Başvurum Reddedilmiş Ne Yapacağım?
İstinaf mahkemesi (bölge adliye ceza mahkemesi) itirazınızı KESİN olarak reddetmiş. Yani Yargıtay temyiz yolu kapalı görünüyor. Üstelik tekerrür durumu da kararda yazıyor. Durum kritik açıkçası.