Yasal Uyarı Bu internet sitesinde yer alan bilgiler avukat ve müvekkil ilişkisi oluşturmaya yönelik değildir
Merhaba. Avukat sitelerinde alttaki ibareyi devamlı görmekteyim. Bunun yazılış amacı nedir? Yasak olan yapılmaması gereken şeyden kastı nedir? Detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
Yasal Uyarı Bu internet sitesinde yer alan bilgiler avukat ve müvekkil ilişkisi oluşturmaya yönelik değildir ve böyle bir davet olarak dikkate alınmamalıdır.
Cevap: Yasal Uyarı Bu internet sitesinde yer alan bilgiler avukat ve müvekkil ilişkisi oluşturmaya yönelik değildir
bildiğim kadarı ile avukatların ve doktorların reklam ilan vermesi yasak.
bu uyarı da buna uymak için konulmuş
Cevap: Yasal Uyarı Bu internet sitesinde yer alan bilgiler avukat ve müvekkil ilişkisi oluşturmaya yönelik değildir
Sayın tahriperi tarafından belirtildiği gibi " Yasal Uyarı Bu internet sitesinde yer alan bilgiler avukat ve müvekkil ilişkisi oluşturmaya yönelik değildir." uyarısı avukatlık reklam yasağı yönetmeliğe uyum için yazmaktadır. Ancak ben bunu yazan avukatlık sitelerinin bir çoğunun reklam amaçlı bu siteleri açtığını tahmin ediyorum. Çünkü bazı hukukçu sitelerinde adı makale olan ama kendisi bilimsel makale niteliğinde olmayan ve sırf arama motorlarından kendisine müşteri (müvekkil) çekmek için yazılar yazanları biliyorum. Bu nedenle bu uyarıyı sitesine koyanların çoğunun amacının farklı olduğunu düşünüyorum. Avukat yazmış medeni kanun bilmem kaçıncı madde... Evirmiş çevirmiş onu anlatmış. Hani atıf kuralları, hani bilimsel tartışma veya doktrin? Maalesef yok. Yazının güncel olup olmadığı bile belirsiz... Avukatların sitesindeki makale atıf kuralları, giriş gelişme ve sonuç kısımları ve en önemlisi spesifik derinlemesine bir konuda olmalıdır. Yaz yarım sayfa yazı, makale olsun :)