Ev Demirbaşı Kombinin Tamiratı
Merhabalar,
Yaklaşık 3 senedir eskişehir'de aynı evde ikamet ediyorum. Geçen hafta kombi arızası meydana geldi, ev sahibine haber verdim. Kendisi benim yaptırabileceğimi söyledi. Kombide parça değişimi meydana geldi. Gelen usta kullanıcı hatası olmadığını, parçaların paslanmış olarak ekonomik ömrünün bittiğini belirtti.
Ben de ona binayen yaptırdım, gelecek ay kiradan düşmek istiyorum. Fakat ev sahibi kombinin sorumluğuğunun kiracıda olduğunu belirterek kiradan düşmeme izin vermeyeceğini belirtti.
Ben bunun karşısında, gelecek ay direkt borçlar kanununa itafen ödemeyi eksik yapsam bir sorun yaşar mıyım ?
Ayrıca, kiranın bu şekilde eksik ödenmesi tahliye sebebi midir ?
Kontratım temmuz ayında dolacak, olası zıtlaşma durumunda evde kalacağımı belirtip kalabilir miyim ?
Teşekkür ederim.
Cevap: Ev Demirbaşı Kombinin Tamiratı
Demirbaşların tamir masrafları elbette mal sahibine ait olmakla birlikte, demirbaşın sağlıklı çalışması için gereken bakım masrafları kiracıya aittir. Sözleşmenizde bu konuyla ilgili özel bir madde yoksa, parça bedelini ev sahibinden talep ettiğinizde doğal olarak 3 yıldır kullanan olarak bakım yaptırmamış olduğunuzdan dem vurma ihtimali yüksek. Kombiye yıllık bakım yaptırdınız mı bu 3 yıllık süreç içinde ?