Aldatılma durumunda mal paylaşımı
Merhaba,
Eşimin bir erkekle uzun telefon görüşmelerinde şüphelenerek araştırdığımda beni aldattığını öğrendim.
Şahısla başbaşa kaldığı bir ikamete 4-5 defa gittiğini telefonunun google haritalar bölümünden ispatladım.
Ayrıca o tarihlerde iş yerinden de izin aldığını teyit ettim.
Şu durumda boşanmaktan başka bir yol görünmüyor.
Sormak istediğim, 10 yıllık kredi ile aldığımız ve 7 yıllık ödemesini bitirdiğimiz ortak tapulu evin ve eşimin üstüne ruhsatlı olan aracın paylaşım hakkında bilgi almak istiyorum.
Evliliğimiz 2012 yılında başladı.
Evi 2013 yılı aralık ayında aldık. Bu süreçte SGK kayıtlarında da ispatlı olmak kaydıyla yaklaşık 2 yıl kadar çalışmadı.
Bu konuda desteklerinizi ve yapılması-izlenmesi gereken adımlar hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
Sağlıklı günler.
Cevap: Aldatılma durumunda mal paylaşımı
Ev, boşanma kararı kesinleşinceye kadar ödenmiş olan kısmı ortaktır, eşit haklara sahipsiniz, eşinizin tüm kredi ödeme süreci boyunca hiç çakışmaması dahi bu durumu değiştirmez.Kredi kim adına çekilmiş ise, borç onun borcu olarak ödenmeye devam eder. Araba, eşiniz evlenmeden önce de araba ona mı aitti, yoksa evlendikten sonra kazanılan ortak gelirle mi alındı?
Zina nedeniyle açılan boşanma davasında zina eyleminin ispatlanması halinde mal paylaşımı davasına da etki edebilmektedir. Mahkeme zina yapan eşe mal rejiminde hakkı olan artık değerdeki payının azaltımına veya tamamen kaldırılmasına karar verebilecektir.
Zina veyahut güven sarsıcı hareket veyahut terditli olarak davanızı açma konusunda avukatınızla görüşüp karar veriniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ev, boşanma kararı kesinleşinceye kadar ödenmiş olan kısmı ortaktır, eşit haklara sahipsiniz, eşinizin tüm kredi ödeme süreci boyunca hiç çakışmaması dahi bu durumu değiştirmez.Kredi kim adına çekilmiş ise, borç onun borcu olarak ödenmeye devam eder. Araba, eşiniz evlenmeden önce de araba ona mı aitti, yoksa evlendikten sonra kazanılan ortak gelirle mi alındı?
araba evlendikten sonra büyük çoğunluğu onun biriktirdiği parayla alındı
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Zina nedeniyle açılan boşanma davasında zina eyleminin ispatlanması halinde mal paylaşımı davasına da etki edebilmektedir. Mahkeme zina yapan eşe mal rejiminde hakkı olan artık değerdeki payının azaltımına veya tamamen kaldırılmasına karar verebilecektir.
Zina veyahut güven sarsıcı hareket veyahut terditli olarak davanızı açma konusunda avukatınızla görüşüp karar veriniz.
aynı şahıs ile 4-5 defa bir ikametgaha gitmiş olması, orada 1 ile 2,5 saat arasında kalıp ayrılması zinanın ispatı olarak gösterilebilir mi?
Ben boşanmadan sonra öğrendim ve ispatlayacağım.Tabi biz normal şekilde onun istediği evi ve arabayı vererek boşandım.3 sene sonra tesadüfen boşanmadan önce bir erkekle ilişkisi olduğunu tespit ettik.Bağıştan dönme(verdiğim evi arabayı istedim) velayet(gönüllü verdiğim velayetleri istedim) ve tazminat davalarını ayrı ayrı açtım.Zina unsuru önceki yorumda da belirtildiği gibi paylaşımı tamamen kaldırabilmektedir.
Selamlarımla...