Cevap verecek herkese tşkler..
6000 maaşım var. 2300 kredimi duzenli ödüyorum.5000 tl olan kredim avukatlik oldu olucak...maaşıma hacizmi konur,konursa eve icra gelirmi,,,sonuçta kalan para borcu karşılamıyor,
Printable View
Cevap verecek herkese tşkler..
6000 maaşım var. 2300 kredimi duzenli ödüyorum.5000 tl olan kredim avukatlik oldu olucak...maaşıma hacizmi konur,konursa eve icra gelirmi,,,sonuçta kalan para borcu karşılamıyor,
İcra ödeme emri tarafınıza ne zaman tebliğ oldu? Eğer 10 günlük ödeme süresi içerisinde icra dairesine giderek borcunuzu 4 eşit taksitte ödemeyi taahhüt ederseniz (ilk taksit peşin) alacaklı avukatının kabulü gerekmeksizin borcu kolayca ödeme hakkınız bulunmaktadır.
Anlatamadım ben...kusura bakmayın..ben diyorumki,aylik ödemesi 5000 tl olan kredim takibe düşmesi durumunda!!!dosya avukata gittiğinde maaşıma kesinti yaiplma noktasina gelinene kadar eve haciz gelirmi,yani demek istiyorumki 'önce eve hacze mi geliniyor yada borçlu zaten çalisiyor maaşina 4/1 oranında kesinti yaparız' diye düşünülüp eve hacze gelinmezmi bu durum tam olarak nedir,çünkü benim maaşıma 4/1 oraninda kesinti yapilmasi benim için en iyi sonuç olucak..yoksa maaşımdan geri kalan 3500 hepsini keser elimde.hic para kalmazmi ??
Ev haczi için karar verme yetkisi avukatın elindedir. İsterse hem maaşın 1/4 üne haciz koyar hem de eve hacize gelir. Avukat borcun tamamını tahsil edene kadar her türlü yasal işlemi yapabilir. Ancak kural veya zorunluluk olmamakla birlikte avukatlar genellikle maaşa haciz koyup, haciz yapmak istemezler. Fakat belirttiğim gibi takdir yetkisi tamamen avukatındır.